Rodina zesnulého hudebníka Vašo Patejdla zveřejnila detaily pohřbu s tím, že poslední rozloučení proběhne 30. srpna od 14. hodin v bazilice Nanebezvetí Panny Marie na Strahově. „Pro fanoušky a veřejnost bude k dispozici areál Strahovského kláštera, kde bude zajištěn živý přenos ze smutečního rozloučení. Kapacita baziliky je omezená,“ uvedla na sociální síti rodina.

Pro ty, kteří nebudou moct baziliku navštívit, budou mít možnost přesunout se na pokladnu Divadla Kalich, kde bude po obřadu uložena kondolenční kniha. A fanoušci budou mít na vzpomínky a kondolenční vzkazy dostatek času. Kondolenční kniha totiž bude v divadle zpřístupněna celých devět dní, tedy od 1. do 9. září.  

 „Vašo byl s naším divadlem spojený bezmála dvě desetiletí. Uvedli jsme společně tři muzikálové inscenace, řadu koncertů a měli jsme plány na další projekty. Hned s prvním muzikálem Jack Rozparovač jsme spolu zažili velikou premiéru pro asijský trh v jihokorejském Soulu, následovaly Tokio a Ósaka. Pod Vašovým hudebním dohledem a s jeho aranžemi tu vzniky i dva elánovské muzikály Osmý světadíl a Voda (a krev) nad vodou,“ řekl Super.cz majitel divadla Michal Kocourek.

Po smutečním obřadu ve Strahovském klášteře se rodina a nejbližší přesunou na kar. Ten se bude konat v Patejdlově oblíbené hospůdce U Tygra v samotném centru Prahy. Tuto restauraci si muzikant velmi zamiloval a považoval se za štamgasta.

 

Fotogalerie
65 fotografií