V poslední době rozhodně neměla na růžích ustláno. Bývalá sporťačka TV Nova hledala novou práci, kvůli špatnému zdravotnímu stavu manžela, režiséra Jiřího Adamce (75), nedotáhla do konce rozvod a k tomu se přidávaly další problémy. „Někdy dokáže život hodně překvapit. Tak moc, až vás to povalí na zem a nenechá vás se zvednout,“ přiznává Adamcová. „Někdy je těch »překvapení« tak moc najednou, že už se vám zvedat ani nechce. Že se vám už nechce vstát z postele,“ svěřila se Jana.

Zlomila ji zrada

Byly dny, kdy ani nebyla schopná opustit svůj domov. Zklamali ji totiž lidé, od kterých to nečekala. Konkrétnější být ale nechtěla. „Protože jste v ně přestali věřit. Protože máte pocit, že už nikdy nikomu, kromě těch pár úplně nejbližších, neuvěříte. A když se pak přesto zvednete a konečně se odvážíte vyjít ven, je na vás ta změna znát. Protože šrámy se zahojí, ale jizvy zůstávají,“ naráží moderátorka na psychickou bolest, která se podepsala i na jejím vzhledu.

Pomalý návrat

Naštěstí už se Jana opět pomalými krůčky vrací do života. O víkendu byla na volbě Muže roku v Náchodu a také dostala nabídku moderovat nový pořad. Uvědomuje si, že hlavní je dát do pořádku duši. „Už nejsem stejná. Jsem ráda za každou tu jizvu, protože mi otevřela oči. I když v očích jsou ty jizvy vidět nejvíce. Jsem na každou z nich pyšná, protože ze mě udělaly jiného člověka,“ hlásá Jana s tím, že je na venkovní svět opět připravena.

Co je syndrom vyhoření?

Jedná se o stav chronického stresu vedoucí k fyzickému a emocionálnímu vyčerpání, cynismu, pocitu odloučení a méněcennosti. Když se syndrom vyhoření blíží, člověk už není schopen účinně fungovat na osobní ani profesní úrovni.

Video
Video se připravuje ...

Jana Adamcová připustila manželskou krizi a zmínila i rozvod s Jiřím! Markéta Reinischová

Fotogalerie
35 fotografií