Malování je jeho splněný sen. „Vzniklo to tak jako náhodou, když jsme v noci jeli z jedné vernisáže, řekl jsem si, že to taky zkusím. A pak mi někdo řekl, ať si udělám webovky. Poslechl jsem ho a ta poptávka a prodeje jsou fakt neskutečný!“ pochvaluje si herec v rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN.  „Dokonce mám dva sběratele, jeden už má čtyři moje obrazy a druhý pět!“ říká představitel podnikatele Vítka Klímy ze seriálu Ulice.

Díky covidu

S malováním začal někdy během období covidu. Přestože je o jeho obrazy velký zájem, označení malíř se brání. A to i ve chvíli, kdy za obrazy od něj jsou milovníci umění ochotni dát pořádné peníze. Přesnou částku se ale zdráhá prozradit: „Řekněme, že je to částka ve středních desítkách tisíc českých korun…“

Byla to darda

Za nejvíc peněz se zatím prodal obraz s názvem Meč svatýho Václava. „Z tohohle obrazu jsem byl úplně vyřízenej, jak byl dokonalej. Pověsil jsem si ho v kuchyni, kam fakt seděl, opravdu to byla bomba. A když jsem měl výstavu v Rock Café na Národní, tenhle jsem prodat nechtěl. Právě proto jsem na něj dal dardu. No a on se prodal, ještě než jsem ho tam pověsil!“ směje se malující herec. „Za podobnou částku jsem prodal ještě další dva, to jsem čuměl…“ dodává s Čapka se smíchem.

Štval jsem lidi

A proč vlastně herectví asi pět let před covidem pověsil na hřebík a přesedlal na bagr a realizaci zahrad? „Přestalo mě to bavit, začal jsem vadit sám sobě i lidem kolem sebe. Štval jsem lidi, který mám rád. Tehdy mi už i nejbližší z nejbližších říkali: Fildo, už toho nech… Byl jsem hrozně unavenej, vyšťavenej, no úplně zdevastovanej,“ popisuje herec a také moderátor pořadu Polopatě o zahradách, bydlení a stavebních úpravách všeho druhu.

Velký rozhovor s Filipem Čapkou čtěte v pátečním Blesk tv MAGAZÍNU

 

Video
Video se připravuje ...

Filip Čapka z Ulice propadl nové vášni! Neuteče zase od herectví? 

Fotogalerie
19 fotografií