Vašo a Jožo to dali dohromady ještě jako puberťáci. Původní záměr založit „nejslavnější kapelu na světě“ se sice mohl jevit jako úsměvně neskromný, Elánu se nicméně skutečně dařilo čím dál lépe. Bylo jasné, že kluci mají opravdový talent. 

Po zhruba patnácti letech ovšem přišel zlom. Na přelomu let 1984 a 1985 se Vašo Patejdl rozhodl, že kapelu opustí a vydá se raději na sólovou dráhu. „My jsme mezi sebou neměli žádný problém. Neměl jsem žádné ambice, že chci jít dělat sám. Jednoduše to na mě přišlo. Říkal jsem si tehdy, že je toho hodně, nestíhám to, rodina trpěla. Už mě to tolik nebavilo, to cestování a všechno možné,“ prozradil ještě před svou náhlou smrtí v pořadu Reflex na slovenské televizi Markíza. 

„Ale teď když se nad tím zamyslím, možná to bylo právě to, že jsem pochopil, že se nikdy tou nejslavnější kapelou na světě nestaneme,“ připustil s úsměvem. 

Stejně jako s Elánem, se Patejdlovi vedlo i sólově. Skládal hudbu pro ty největší hudební hvězdy a podílel se i na nejednom muzikálu. A nezanevřel ani na Elán: Právě letos měli hudebníci po letech opět společné plány! Bohužel na ně už nedošlo... 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vašo Patejdl (†68): V posledním rozhovoru s Bleskem mluvil o své rodině! David Turek

Fotogalerie
173 fotografií