Zpočátku netušila, co za jejími psychickými problémy stojí. Silné deprese se rozjely do takové úrovně, že Natálie Bagárová nebyla schopná vstát ani z postele, natož se umýt. „Museli mě umývat, zhubla jsem 10 až 15 kilo. Brečela jsem, nechtěla jsem žít, ztrácela jsem sama sebe,“ prozradila mladší sestra zpěvačky Moniky Bagárové na sociálních sítích.

Nejhorší chvíle přišly tehdy, když ji začaly napadat nejrůznější myšlenky, že by někomu mohla ublížit. „V ten moment mi vznikla tak velká úzkost, že jsem dostala panickou ataku. Ta myšlenka se týká vašich nejbližších. Ze začátku šlo o Ruminku, absolutně jsem s ní nemohla trávit čas, protože mě napadaly nejhorší scénáře, které nedokážete zastavit,“ přiznala. Přestala raději i řídit, protože se bála, že by někoho přejela.

Nakonec se ukázalo, že Natálie trpí nemocí zvanou obsedantně kompulzivní porucha neboli OCD. Tato porucha se projevuje nechtěnými, vtíravými a opakujícími se myšlenkami, které jsou neodbytné. Bagárová se tak na nějaký čas raději vyhýbala veřejnosti. Uzavřela se do sebe a napadaly ji ty nejhorší scénáře. „Měla jsem sebevražedný myšlenky, že skočím z okna a podobně. Tak jsem tomu věřila, že mi to dělalo zle a upadla jsem do deprese,“ svěřila se s tím, že nespala, byla bez energie a ztrácela smysl života.  

Dostala se do tak vážného stavu, že měla chuť se ze dne na den zabít. „Byly momenty, kdy jsem stála u okna a řekla jsem si, že je konec. V ty momenty jsem zvedla telefon a zavolala rodičům, moje mamka si brávala i volno v práci. Jeden den jsem měla tak silnou úzkost, že jsem zavolala na krizovou linku a vydala jsem se na krizové centrum, kde jsem se poprvé dozvěděla svou diagnózu,“ prozradila. V té chvíli také začala brát antidepresiva, kterým se dlouho bránila. O svém problému nakonec nazpívala a natočila klip k písni Linka bezpečí, která by třeba mohla pomoct ostatním. Stále ji občas přepadají černé myšlenky, ale společně s rodinou, přáteli a vhodnou medikací se jí podařilo dostat se z nejhoršího.

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Video
Video se připravuje ...

Monika Bagárová: Jak je to s dalším těhotenstvím? Neřeknu! David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
34 fotografií