V Praze se v sobotu sešli účastníci průvodu hrdosti Prague Pride. Ten vyrazil zhruba půl hodiny po poledni z Můstku a přes centrum hlavního města a Čechův most dorazil až na Letenskou pláň, kde byl až do večera připravený kulturní program. Účastnili se ho jak lidé, kteří patří do skupiny LGBTQIA+, tak i všichni ostatní, co jim takto vyjádřili podporu. Mezi návštěvníky bylo i mnoho známých tváří - a mimo jiné herec Daniel Bambas, jenž si popularitu získal díky roli JUDr. Petra Černého v seriálu Velmi křehké vztahy či ztvárněním studenta sociologie ve slovenské Ordinaci.

Představitel podnikatele Mirka Soukala z Ulice se totiž netají svou homosexuální orientací - s partnerem po boku se poprvé ukázal během loňského Prague Pride. Prozradil také, že je jeho láska z Dánska a Daniel tam za ním často jezdí na návštěvy. Na videu z letošního pochodu pak skandoval s nápisem „respect humanity“ na tričku o rovných právech pro stejnopohlavní páry, zatímco za ním byly v záběry transparenty v podobném duchu.

Herec se rovněž velice drsně vyjádřil na konto všech, co tuto akci odsuzují a negativně hodnotí na základě informací zcela vytržených z kontextu či snímků, které byly pořízeny schválně pro co největší efekt.

Video
Video se připravuje ...

Daniel Bambas jako Karel IV.! „Nahradil" Brodského v Noci na Karlštejně! Thomas Kruchina, Petr Soukup

„Vy všichni, kteří záměrně sdílíte ‚šokující' fotografie obnažených pozadí, mužů oblečených jako pejsci a dalších dle vašich slov ‚kreatur', vy všichni, kteří ZÁMĚRNĚ překrucujete objektivní skutečnost, že i na letošním Prague Pride byla naprostá většina lidí oblečených a že hlavně sdíleli nějaké zásadní HODNOTY, vy všichni pokrytci ohánějící se falešnou morálkou, kteří hodnotíte události, kterých jste se nikdy neúčastnili, aniž byste měli snahu dobrat se podstaty věci, vy všichni mi můžete políbit mou nahatou PR*EL!“

Fotogalerie
43 fotografií