„Když jsem si ho poslechl v den Eviných narozenin, vytryskly mi slzy,“ svěřil Blesk.cz vdovec Jan. Je rád, že dal k použití písně souhlas. „Nechtěl bych, aby lidé na Evu zapomněli. Takhle nová písnička ji bude lidem dál připomínat. I s tím hezkým textem Tak zpívej dál,“ dodal Kolomazník.

Pro Provazníka to byl velký zážitek, protože se s Pilarkou bohužel nikdy osobně nesetkal. „Je to velká odpovědnost i čest. Jsem moc rád, že jsem mohl přispět k uchování jejího dědictví.“ Eva Pilarová píseň natočila v Rokycanech u skladatele Radima Šandora.

Hrob kousek od Gotta

Na podzim roku 2019 zpěvačka onemocněla. Napřed se léčila ve fakultní nemocnici na Karlově náměstí, když se její zdravotní stav zhoršil, svěřila se do rukou sester boromejek. Přes veškerou péči jí ale selhávaly ledviny.

Zemřela 14. března 2020, rozloučení bylo kvůli covidu až 3. června na Strahově. Vdovec Jan milovanou ženu pochoval na hřbitově na Malvazinkách jen pár metrů od Karla Gotta (†80).

O hrob vzorně pečuje spolu s květinářem Tomášem Slušným. Tento víkend uspořádal pro nejbližší přátele grilování jako vzpomínku na skvělou zpěvačku s hlasovým rozsahem tři oktávy a mimořádného člověka.

Video
Video se připravuje ...

 

Fotogalerie
53 fotografií