Když režisér Ladislav Rychman (†84) točil v roce 1974 film Hvězda padá vzhůru, hlavní roli strakonického dudáka dal Gottovi. Druhou pak Jitce Molavcové (73) a jednu ze tří sudiček dostala právě Šulcová.

Byla tehdy překrásná, nosily se mini sukně a Gott se prý do ní zakoukal. Když tehdy točili ve Strakonicích a bydleli v jednom hotelu, Slavík se sektem v ruce jednou večer Janu navštívil… „Něco popíjeli, začali si nejdřív povídat a Jana říkala, že to bylo moc příjemné. Měla ale už Víznera a říkala mi, že k ničemu nedošlo. Jestli je to pravda, nevím. Rozhodně jí ale Gott vzal v pokoji noční košili a odnesl si ji. Jana to celý život nosila v hlavě jako jednu z nejlepších historek z natáčení, o které ale vzhledem ke Gottovi mlčela,“ svěřila přítelkyně Šulcové, vysokoškolská profesorka a editorka v nakladatelstvích, která si nepřeje být jmenována.

Pálil za ní…

„To všichni věděli, že Karel pálí za Šulckou. Že by odešel s prázdnou? To se mi nezdá. A noční košili v jeho případě plně chápu,“ usmívá se Jarmila Gerlová (80), jež ve snímku Hvězda padá vzhůru také hrála, později se stala Gottovou sboristkou.

Video
Video se připravuje ...

Nepoužité záběry z filmu Karel: Ivana je zveřejnila v novém klipu s největším hitem! Karel Gott Agency, Supraphon

Fotogalerie
95 fotografií