„Manžel tu komedii století přímo miloval. Pořád čekal, že Poledňákovou napadne napsat pokračování. Tu to ale nenapadlo, a tak se do toho pustil sám,“ svěřila hercova manželka Helena Postránecká. „Smrt July ho potom strašně zarmoutila, ale řekl si, že z toho nějak bez chirurga Alberta vybruslí,” pokračovala Postránecká.

První, co filmový dirigent Michal Adámek udělal, tak šel za Šulcovou a optal se jí, koho by ráda měla jako Kateřina Horáková v pokračování vedle sebe, a jestli vůbec někoho.

Video
Video se připravuje ...

Jana Šulcová: O smrti kamarádky se dozvěděla před kamerou! David Turek, Jan Brunclík

A herečka ho šokovala slovy: „Julu může nahradit pouze můj bývalý manžel Olda a ve filmu to snad spolu dáme. A když se budeme hádat, možná tím líp, rozhodně tak o komičnost nouze nebude.” A tak Postránecký psal Víznerovi, který v roce 1994 proslul jako Saturnin, roli na tělo s tím, že mu to sdělí, až bude dopsáno. Všichni herci se na pokráčko těšili, i filmové děti se těšily, režisérka Marie Poledňáková  (+81) ale rozhodla: Ne! 

Režisérku přemlouvala

„Manžel nakonec dostal odvahu, a šel se scénářem za Poledňákovou, že by to mohli spolu dopsat. Marie to ale okamžitě zavrhla. Že by nějaké pokračování všechno jenom pokazilo. Vašek byl moc smutný a jeho pokus skončil v šuplíku. Ani nevím, kde. Nehrabu se mu dodnes ve stole,“ podotkla Postránecká. 

Všem hercům režisérčino rozhodnutí bylo velmi líto. Šulcová dokonce režisérku, která herečku milovala, přemlouvala a nabízela, že dá opět všanc svoji vokovickou vilu, která se Poledňákové moc líbila, a proto si i ve filmu zahrála. Všechno marně. „Manžel už ale Marii nepřemlouval, věděl, že to nemá cenu,“ říká Postránecká.

Závěr filmu

Šulcová měla ráda nezapomenutelnou filmovou scénu, při níž se propadne z chalupy do sklepa a skončí v uhlí. Ta se dokonce  natáčela na třech místech. Jí samotné se ale nejvíc líbil samotný závěr filmu, když má před svojí vokovickou vilou všechny děti a Július Satinský utíká za odjíždějícím košem v domnění, že je v něm syn Matýsek.