„Mohly za to ty jeho oči,“ vysvětlila v jednom z mnoha rozhovorů, proč si začala s Čepkem. Nakonec ale dala přednost Víznerovi s tím, že „toho vážně miluje.“

Čepek to nesl těžce, a dokonce se chtěl zabít. Útěchu nakonec našel v náručí Heleny Rytířové (71), pozdější manželky textaře Zdeňka Rytíře (†69), s níž se mu narodila dcera Petra Čepková (51).

Jana si vzala Víznera a měli spolu dvě krásné dcery Rozálii (48) a Terezu (51). V roce 1984 se ale do Jany zakoukal kolega Ladislav Frej. To když spolu točili Vávrův historický film Oldřich a Božena. Tam se totiž krásná Jana objevila v rouše Evině.

„Tehdy zasáhlo působení gravitace jejího supersexerotického charismatu. Nebylo úniku, měla krásná tenata,“ přiznává Frej, který poutům Jany neunikl, i když měl doma manželku Věru Galatíkovou (†69). A Jana jeho šarmu, i když měla doma manžela, také neodolala. 

„Neměli jsme to lehké, já měl s Věrou tehdy už dvě děti a Jana s Oldou dvě dcery,“ zavzpomínal Frej a přiznal, že románek tehdy ukončila Jana, která měla velké výčitky. Celý život se potom uklidňovala faktem, že Vízner jí zahýbal téměř celé jejich manželství.

Pomsta s Evelynou

Ale manžel Vízner se jí i Frejovi krásně pomstil. To když se v roce 1988 zamiloval do Evelyny Steimarové (78), tehdy už exmanželky Freje, ale také partnerky Bolka Polívky (74), s nímž má dceru Annu (44), a milenky Karla Gotta (†80). 

A nebyla to jen chvilková záležitost, jak Jana doufala. Její muž se skutečně k Evelyně odstěhoval. „Nedokázala jsem mu odpustit, bylo to pro mě strašné ponížení. Pět let jsem nemohla vlézt do tramvaje. Oni se spolu všude ukazovali a mně byla hanba,“ netajila Šulcová.

Kámen a cihla

S odstupem času Šulcová prohlásila pověstnou větu: „Promiňte, ale když někdo řekne, že kámen šukal cihlu, tak je to bohužel pravda,“ konstatovala před pěti lety Šulcová, která si po rozvodu s Víznerem už se žádným mužem nezačala.

Osamění řešila ze začátku alkoholem a antidepresivy a zničila si totálně zdraví. „Jděte s chlapy někam,“ hlásala také na všechny strany. To Vízner na ženy nezanevřel, měl pro ně stále otevřenou náruč. A pár let po rozvodu se Šulcovou téměř 20 let žil s herečkou Vendulou Křížovou (51). S ní má děti Anežku (22), Alberta (20) a Františka (15) . Vendula ale Víznera v roce 2017 opustila kvůli mladšímu a on zůstal úplně sám. „Nepřeju mu to! To vůbec ne! Spíš ho lituju,“ komentovala to tehdy Šulcová.

Ladislav Frej vzpomíná:

„S Janou Šulcovou jsme byli kolegové v Městských divadlech pražských devět sezon. Znali jsme se samozřejmě už předtím, když jsem zakotvil v Praze, připluv z Ostravy. Jana už tenkrát byla STAR, krasavice českého filmu a TV. Nevzpomínám si, kolik televizních inscenací jsme natočili. Vzpomínám na film Otakara Vávry Oldřich a Božena. Jana, odmrštěná manželka, Oldřichova Judita, já Jaromír, jeho zlým osudem a bratrem pronásledovaný kníže. A spolu jsme si notovali a lamentovali, jaký je ten Barťák (Oldřich) zlosyn. Janě to moc v tom středověkém kostýmu slušelo, spolu jsme tvořili krásný pár, a mně se vůbec líbila.“

Video
Video se připravuje ...

Bleskové zprávy: Usmíření zesnulé Šulcové s Víznerem a svatební cesta Molavcové Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
118 fotografií