Ale dnes se známý bavič a moderátor nenudí. Především díky skupině Fešáci má pořád nějaké vzrůšo.

Narozeniny oslaví Petr opět v kruhu rodiny a nejbližších přátel grilovačkou a příjemným posezením. „Gratulovat budeme až ke konci srpna, protože šestého, v den narozenin, Petr v Praze nebude,“ prozradil deníku Aha! muzikant a lídr Fešáků Antonín Kny (60). „Vezmu kytaru a zazpíváme, žena napeče,“ slíbil. „Scházíme se ve stejném složení s Tomášem Linkou, Frantou Ringo Čechem a Honzou Rosákem na zahradě v Řeporyjích už léta,“ dodal.

Letos ale za Petrem přijdou s velkou novinou. „Chystáme vydání DVD s loňským koncertem v Lucerně k pětapadesátinám Fešáků. I s Petrem pak podepíšeme tisíc kousků včetně zpěvníků. Věřím, že z toho bude rekord hodný zapsání do patřičné knihy,“ ujistil Aha! Kny. V říjnu by se měli velkolepého křtu v Radio Café u Českého rozhlasu účastnit všichni, kdo měli kdy s Fešáky co do činění a jsou ještě naživu. Petr Novotný, který samozřejmě loni na koncertu nemohl chybět, se už teď těší!

Tohle má za sebou

Tři roky po ataku mrtvice selhaly Petru Novotnému ledviny a znovu bojoval o život. V roce 2017 musel na operaci srdce, protože prodělal infarkt. Dostal dvojnásobný bypass. Hospitalizován za pět minut dvanáct byl i o rok později kvůli celkovému selhání organismu. Ve vojenské nemocnici ho museli dokonce uvést do umělého spánku. Ve stejném roce pak podstoupil operaci prostaty.

Fešáci dřív a dnes

Fešáky založil v roce 1974 Pavel Brümer (†69). K němu se připojil Michal Tučný (†48), Tomáš Linka (72) a Petr Novotný (71). Sestava fungovala až do roku 1980, kdy si Tučný založil Tučňáky. V roce 1994 kapelu opustil i Petr Novotný.

Fotogalerie
19 fotografií