Novotný si s kamarády doma na zahradě mohl z fleku ťuknout i na druhé, pro změnu 9. narozeniny. V říjnu 2013 přišel totiž na svět podruhé – přežil silnou mozkovou mrtvici.

Štěstí v neštěstí

Kdysi bývala Petra plná televize. Novoty, Dobroty a účast téměř ve všem, co se v 90. letech a po roce 2000 točilo. Zlom nastal v říjnu 2013. Petr se chystal k odletu do USA. „Měl velké štěstí, že si lidi všimli, jak se chová divně, a zavolali sanitku,“ řekl po otcově vážném zdravotním kolapsu syn Pavel (41).

Známý srandista se znovu učil mluvit, chodit a jen pomalu se vracel do života. „Jsem komik ve výslužbě. Denně se snažím dojít aspoň k popelnicím, mám radost z vnoučat,“ říká o současném životě Novotný. Vypadá pár dní před svými pětasedmdesátinami spokojeně.

Dar radši větší

Hodně se povídalo, vzpomínalo, ale taky zpívalo. „Petr napsal Tomášovi Linkovi text k jeho hitu Paní má se má, tak jsme mu písničku samozřejmě zazpívali. A nejen tu, i songy Slída a Šéfe, které spolu stvořili,“ řekl Blesku Antonín Kny, který je nyní kapelníkem skupiny Fešáci. Ta je na hudební scéně už od roku 1967, takže už úctyhodných 55 let. „Petr mě hodně naučil, jsem mu za spoustu věcí vděčný. Přinesli jsme mu s manželkou k narozeninám triko. Trochu přibral, tak jsme vybrali raději větší,“ dodal Kny.

Fotogalerie
30 fotografií