Marta, její muž Miroslav Verner a jejich dcera Marie (9) mají o blížící se dovolené jasno. Nejde ale ani tak o to, že by něčím zvláštním či netypickým bylo místo, kde Vernerovi stráví část prázdnin. Jde o společnost, se kterou tříčlenná rodina bude volné dny sdílet. „Chystáme se do Hamburku za mým prvním manželem, u kterého budeme bydlet. Protože jeho syn a moje dcera spolu budou dělat kurz plachtění na jezeře v Hamburku,“ prozradila Blesku s úsměvem Marta Jandová. „Moc dobře si rozumíme. Jede i můj manžel. Budeme spát u mého bývalého manžela a jeho ženy,“ svěřila zpěvačka, jako by vyrážet na dovolenou za prvním manželem s tím druhým bylo zcela běžné.

A jelikož Martin současný manžel Miroslav Verner mluví skvěle německy, nemělo by dojít k žádné problematické situaci, aspoň tedy ne způsobené jazykovou bariérou. Navíc to Marta Jandová bere jako vítanou příležitost pro dceru Marušku, aby se i ona mohla zdokonalit ve znalosti a používání německého jazyka. „Dcera se německy učí ve škole. Právě proto jsem ale říkala, že letos ji musím vzít na dovolenou do Německa, aby začala být konečně nucená mluvit s někým, kdo neumí česky. Proto se bude každý den dvě hodiny v kurzu uprostřed hamburského jezera učit plachtit,“ představuje si Marta Jandová, která si je vědoma i toho, že její zanedlouho desetiletá dcera z té představy zatím úplně nejásá.

Video
Video se připravuje ...

Marta Jandová prozradila, co nového se peče u nich v rodině! videohub

„Moc se na to netěší, protože ví, že to pro ni bude těžké. Myslím ale, že to bude krok ke zdokonalení její němčiny. Tím myslím konečně veliký krok. Slovíček umí miliardu, ale ještě je nedává do vět,“ svěřila někdejší zpěvačka kapely Die Happy, ve které působila právě se svým prvním manželem Thorstenem Mewesem. Za něj se Marta Jandová provdala jako čerstvě dvacetiletá. S manželem pak žili v domě s jeho rodiči. Po pěti letech ale sňatek skončil rozvodem. „Můj bývalý manžel už hodně česky zapomněl. Tenkrát, když jsme spolu byli, mluvil česky skvěle. Už spolu nejsme asi dvacet let, i když vídáme se pořád. Do Česka ale nejezdí,“ svěřila Marta Jandová. Jiné je to ale s Martiným bývalých tchánem, který se prý vždycky česky naučit chtěl. „Když k nim přijedu domů, všude jsou třicet let staré žluté papírky, na které jsem napsala, jak se řekne třeba sprcha nebo voda. Umí všechny dny v týdnu od pondělí do neděle, protože má papírky, které si každý den mění. Má v tom opravdový rituál,“ práskla na svého někdejšího příbuzného Marta Jandová.

Fotogalerie
34 fotografií