Byl rád, že si s ním chce vyrazit manželka Dagmar Patrasová (67) a nechtěl, aby se opět střetla s jeho bývalou milenkou Lucií Gelemovou (40). To už zažil na oslavě svých 80. narozenin, a především Dádě to bylo, celkem logicky, velmi nepříjemné.

Organizátor ale odmítl Felixovi vyhovět, což mohl muzikant vnímat jako podraz na své osobě.

Slováčkovi totiž měla být slavnostně předána jeho ruka z křišťálu za 500 tisíc korun a kvůli tomu byly v Obecním domě vystaveny obrazy Vladimíra Komárka (†74) a Lucie Gelemové (40). „Předání křišťálové ruky pořádá můj spolek Ars Magna 21, který má za úkol šířit a propagovat dílo Vladimíra Komárka. A podmínkou jeho manželky je, abychom s proslulým malířem propagovali i mládí – a paní Komárková si vybrala slečnu Gelemovou,“ vysvětlil Mareš.

„A to Felix moc dobře ví, tak nevím, co ho to napadlo po mně chtít. Tak si neměl s Lucií začínat! A Dádě to přece už nemusí vůbec vadit, když je to všechno pryč. Je snad dospělá...“ neodpustil si organizátor.

Napjatá atmosféra

Gelemová ale neměla být přítomna jen jako malířka. Místo Jitky Zelenkové (73), která je po operaci kyčle, se měla stát jednou z kmoter Felixovy křišťálové ruky.

„Lucie je místo Jitky zástupcem ženského rodu za umění. Co je na tom špatného? Navíc se chystá přijít se svým přítelem,“ kroutil nevěřícně hlavou těsně před vypuknutím akce Mareš, který do poslední chvíle nevěděl, zda-li se Slováček objeví s Dádou, anebo kvůli přítomnosti Gelemové sám.

Do poslední chvíle nebylo jisté, kdo dorazí. Nakonec přišla Dáda a Gelemová se zatím neobjevila.

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček: Světla reflektorů se mi neomrzela, dává mi to mládí. Hana Höschlová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
154 fotografií