Tanečník, choreograf a podnikatel Yemi A.D. (41) vždy toužil po rodině. Jenže život mu do cesty házel spíš štěstí v pracovním životě, než v tom osobním. I když jeho manželství se zpočátku zdálo harmonické, vztah s manželem Jaromírem se nakonec rozpadl. Partneři se po dvanácti letech rozvedli, což se Yemimu podařilo utajit.

Na povrch to vyšlo až nyní v americkém deníku The New York Times. Tanečník s nimi totiž dělal rozhovor o své snové cestě za dítětem. I přesto, že je bez partnera, rozhodl se stát se svobodným otcem.

 „Vždycky jsem se chtěl stát tátou, ale nikdy tady pro mě nebyla žádná přímá cesta,“ řekl deníku The New York Times. „Můj exmanžel po celou dobu našeho dvanáctiletého manželství nebyl na děti připravený a já jsem měl vždy spoustu práce,“ prozradil tanečník, který je zároveň majitelem firmy, jež pomáhá mladým podnikatelům rozvíjet jejich projekty.

 „Loni jsem ale oslavil čtyřicátiny a řekl jsem si: ´Tak jo, teď, nebo nikdy´,“ svěřil se. Proto se registroval u společnosti, která ženám umožňuje zmrazit vajíčka zdarma, když polovinu darují někomu, kdo by jinak nemohl otěhotnět. Jejich služby většinou využívají páry, ale z 10 % jsou to svobodní muži, ať už gayové, nebo heterosexuálové.

Moje cesta k tomu stát se otcem už začala a nemůžu se dočkat, až se s vámi podělím o další novinky,“ radoval se tanečník na sociální síti. „Doufám, že se tátou stanu co nejdříve, dřív než budu příliš starý,“ řekl pro americký deník s tím, že je nyní na dítě připravený, jak psychicky, tak časově i finančně. Zkrátka rozhodnutí přišlo ve správnou chvíli.   

Video
Video se připravuje ...

Yemi A. D.: Promluvil o své cestě do vesmíru! David Turek

Fotogalerie
42 fotografií