Člověk, zvláště slavný, určitě občas zažije, že jsou na něj sousedi vysazení a ze života mu mohou dělat v rámci bytové komunity peklo. Když se ale proti vám vzpříčí síly samotné přírody, tak už je to opravdu na pováženou!

Poslední dva roky zažil muzikálový zpěvák Bohuš Matuš stěhování z domečku, do bytu a zase do domečku. Vysněná rodinná idylka se však nekonala. Na své zahradě každé ráno našel vyvrácený plot a rozhrabanou hlínu. Nejednalo se však o dílo divokého fanouška, který by toužil po podpisu. Na zahradě mu dělají „prasečiny" divočáci!

„Nové bydlení je bezvadné. Už si dáváme dohromady zahradu. Co jsme se ale přestěhovali, v půl třetí každé ráno nám tu straší divoké prase, nebo prasata. Vždy přijde jedno, ale nevíme, jestli se nestřídají,“ svěřil se zpěvák pro Extra.cz se svou domněnkou, že za vším může být i perfektně koordinovaný prasečí gang.

Ale přírodopis nám říká něco jiného. Proti zlomyslnému prasečímu paktu hovoří fakt, že divočáci obvykle žijí ve skupinách po 20 až 50 jedincích. Po nájezdu takové skupinky by vypadala zahrada opravdu jinak! Zdá se, že se tedy jedná o dílo pouze jednoho zlovolného zvířete. Protože takového samotářského života by si podle zvířecích odborníků měli užívat spíš osamělí samci, kteří jsou příliš staří pro hledání si nových zvířecích partnerek.

Chlupatý terorista ovšem na Bohušově zahrádce má opravdu drzost. „To zvíře pokaždé probourá železný plot, udělá v něm díru, musí se znovu a znovu opravovat. A pak si v klidu chodí kolem baráku,“ dodal pro web zpěvák. 

A ke strachu má opravdu důvod, protože prase divoké dokáže vyvinout při běhu rychlost povolené jízdy v obci, tedy 50 km/h. A při své váze už dokáže takové čuně nadělat mnoho paseky. Což si žádný rodič s maličkou dcerkou opravdu nemůže dovolit. Bohuš Matuš má dvouletou holčičku se svou manželkou Lucií (20), s kterou se seznámil ještě jako s nezletilou fanynkou.

Video
Video se připravuje ...

Kápni božskou s Bohušem Matušem: Pravda o soužití s Barborou Škrlovou! Petr Macek

Fotogalerie
75 fotografií