O místo posledního odpočinku pečuje matka univerzální dědičky po legendární herečce. Přestože už má na krku přes osm křížků, pravidelně chodí na hřbitov, sází, pleje, zalévá. Z krádeže je v šoku ona i její dcera Jana Svítivá (67).

Hnus všech hnusů

„Nemohu pominout tu drzost a nelidskost, s jakou někdo dokáže přijít na hřbitov, místo klidu, posledního odpočinku, a ukrást tam vysazené kytky,“ stěžuje si Svítivá na sociální síti. „Říkám si, co člověka vede k takovému kroku!? Finanční situace, nebo jen senzace, že mám muškáty z hrobu slavných?! Tak či onak, je to hnus všech hnusů, morální dno,“ zlobí se univerzální dědička.

Karma je zdarma

Nedovede si představit, že by jí takové kytky udělaly radost, a věří, že zlodějům taky potěšení nepřinesou a uschnou. „Karma je zdarma, i na tebe dojde!“ dodává výhružně Svítivá. Na rodinný hrob Podskalských, kde odpočívá i Jirásková, zasadily s mámou po odporné krádeži obětavě nových 12 muškátů. Věří, že ty se už snad neztratí.

Šumavský Slavín

Malenický hřbitůvek je jako dlaň, přesto tam navždy odpočívá vedle Podskalského a Jiráskové řada dalších významných osobností. Je tam pochován architekt Národního divadla Josef Zítek (†77), autor národopisných studií František Teplý (†78), akademický malíř Jaroslav Pešek (†85) a jeho žena, významná lékařka v oboru chirurgie Marie Pešková (†73), sbormistr Pavel Kühn (†64), herec Jiří Pleskot (†75) a jeho žena, televizní hlasatelka Olga Čuříková (†83).

Dřív se zamykalo

Hned vedle hřbitova je hospoda, kde bývaly diskotéky. I Blažena Škopková v podání Veroniky Kánské (56) v komedii Slunce seno říká: „Disco v Malenicích, to je něco!“ Tehdy se ovšem hřbitov raději na noc zamykal. Asi je čas se k tomu vrátit.

Video
Video se připravuje ...

Sedmdesátnice Molavcová i přes riziko pomáhá. A partner Bílé měl nehodu Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
38 fotografií