Nemoc se k Wandě Hrycové proplížila tiše a nenápadně. Až ji to samotnou překvapilo. „Ano, i mně se zdálo nepochopitelné, jak můžu já, zdravá žena se zdravými dětmi, ve zdravém a milujícím partnerském vztahu, se zdravými vztahy v rodině a mezi kamarády, spokojená v práci, teda bez nějakých zjevných životních problémů, mít problém sama se sebou... A přece!“ svěřila se Hrycova dcera na sociální síti.

První příznaky deprese se objevily před rokem a půl. „Konstantní únava, srdce v krku, tlak na hrudi, samovolné plačtivé stavy, nemáte radost ze života,“ popsala Hrycová své symptomy. Naštěstí nelenila a vyhledala včas pomoc psychiatra.

Ten jí předepsal léky, díky kterým se Wanda cítí lépe. „Po roce a půl užívání antidepresiv mě čeká už jen jeden poslední týden. Tabletky je potřeba vysazovat postupně a já se z 15 mg denně dostávám na závěrečný týden – 5 mg každý druhý den a finito! Těším se, že končím, ale ještě víc mě těší, že mi pomohly vyřešit problém,“ pochlubila se filmová producentka, která se nebojí o své duševní nemoci mluvit nahlas. A sama je tak velkou inspirací pro lidi s podobnými symptomy, kteří se bojí vyhledat pomoc odborníků.

Video
Video se připravuje ...

Wanda Hrycová upřímně o smrti táty Andyho (†71): Když umíral, máma ležela na JIP o patro výš! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
42 fotografií