Přiznala to sama nejstarší dcera Karla Gotta (†80), která už přes dva roky znovu žije s manželem v Helsinkách. Tam se vrátila po strastiplném roce v rodné Praze, kde se jí vůbec nedařilo. „Ta firma je vlastně Timovým managementem, který řeší věci ohledně jeho koncertování a desek. A také produkci a mixáže,“ svěřila nám Gottová s tím, že se ve společnosti stala Tolkkiho manažerkou.

„Víte, Timo si jako umělec bez zastoupení musel všechno hradit sám. Letenky na vystoupení, ubytování. Takhle, když je angažovaný pod firmou, dosáhne na státní příspěvky pro umělce,“ řekla s nadšením v hlase Gottová. „Nebude to muset táhnout sám, což se doteď dělo. Jsme rádi, že jsme se k tomuto kroku odhodlali,“ doplnila.

Je doma

Sama Gottová byla donedávna na finské sociální podpoře. Původně zamýšlenou práci u ostrahy na přelomu roku vzdala, protože bezpečnostní agentura, k níž chtěla nastoupit, v té době vyšetřovala tragický incident. „Firmu Securitas, u které zaměstnávají lidi jako ostrahu, teď šetří kvůli smrti 35leté ženy při zásahu, který proti ní vedli. Do takových konfliktů se rozhodně nechci dostat. Hrůza,“ sdělila tehdy. Tak teď tedy konečně pracuje. Jako Timova manažerka. Jak jim ale tenhle rodinný podnik půjde, ukážou hned první měsíce.

Rok bez maminky

Dominika už rok nebyla v rodném Česku. Neviděla se tak s maminkou Antonií Zacpalovou (87) ani s kamarády. „Věřím, že se letos domů ještě dostanu. Bude záležet právě na práci a financích,“ rozloučila se.

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová: Na tátu si vzpomenu při dobrém jídle a při písni Pro Tebe. 

Fotogalerie
40 fotografií