Mladičká zpěvačka Anna Žitníková měla sice jasno v tom, že se ve svém životě chce věnovat hudbě, vlastní jméno se jí ale příliš nezdálo. Jako množství jiných hvězd si proto vytvořila novou identitu. Dnes vydává hudbu pod pseudonymem Annabelle a v roce 2022 pod tímto jménem dokonce vyhrála Anděla.

Souboj dvou Annabelle

Na české scéně už ale jedna zpěvačka Annabelle je, a to dokonce déle než dekádu. Annabelle Fárová se ovšem soustředí hlavně na francouzské šansony, a tak se pohybuje mimo hlavní hudební proud.

Fárová má jméno Annabelle i v občanském průkazu, v jejím případě se tak o pseudonym rozhodně nejedná. Jak informovala web Expres.cz, jméno dostala od maminky, se kterou po narození žila nějaký čas v belgickém Bruselu.

Ochranná známka

Shoda jmen je nicméně shoda jmen a někdy k takovým případům zkrátka dochází. Potíž je ale v tom, že si Fárová před lety nechala své umělecké jméno zaregistrovat pod ochrannou známku. Mladší Annabelle má tak pořádný problém.

Zmatení fanoušci

„Řeším svoje jméno, protože mi začali psát moji fanoušci, posílat zprávy a říkat, že je tady nějaká paní, která si říká Annabelle, a nejsem to já. Že chtěli zajít na můj koncert, ale pak koukali, že je to úplně jiná osoba. Takže začalo čím dál více zaměňování mojí osoby s touto druhou Annabelle,“ popsala Fárová v pořadu Experti, proč se rozhodla Žitníkovou kontaktovat.

»Mohla si aspoň udělat rešerši!«

Žitníková ale Fárové vstříc nevyšla, a tak celá záležitost skončila u právníků. „Konfrontovali jsme slečnu Žitníkovou tím, že můj právník jí odeslal dopis. Upozornili jsme ji, že užívá takové jméno, které je registrované a které používá již jiná umělkyně. Když už si beru pseudonym jako takový, měl bych si udělat rešerši. Kouknout se do Googlu, jestli náhodou už někdo takový neexistuje,“ kroutila zpěvačka hlavou.

Arogance a zastrašování

Reakce Hofmannovy nevlastní dcery jí prý vyrazila dech. „Myslela jsem si, že sama uzná, že mám pravdu. Odpovědí mi byla velice arogantní zpráva od jejího právníka, začali mě prakticky zastrašovat. Říkali mi, abych já si změnila jméno, které mám v občance, s čímž samozřejmě nesouhlasím,“ svěřila se.

Celou záležitost prý mladší zpěvačka obrátila proti ní. „Právníci slečny Žitníkové mi poslali zastrašující dopis, kde jasně naznačili, že já si udělala ochrannou známku, abych mohla užívat její jméno, a že se na tom snažím přiživit. Což je absolutní nesmysl, já být vidět nemusím, nikdy jsem se nikam necpala,“ tvrdí Fárová.

Video
Video se připravuje ...

Anna Žitníková alias Annabelle na Cenách Anděl Instagram

Fotogalerie
44 fotografií