Oblíbená herečka ze Slunečné desítky let sbírá prvorepublikové kabelky a různé předměty z doby před první světovou válkou. 

Kabelek jsem nasbírala okolo stovky. Kupuji je ve starožitnictví, na bazarech, nebo burzách. Kolikrát v kabelkách najdu různé předměty, jako třeba zrcátko s andělíčkem, a to je taky poklad. Kabelky mám krajkové, krokodýlí, ale i hadí. Ve sbírce mám kabelku Lídy Baarové, s tím, že je od její sousedky z Hanspaulky, která ji dostala od Lídy, a mám i fotografii, na které je Lída Baarová právě s touhle kabelkou,“ pochlubila se Blesku Iva, která má dětské botičky spisovatele Bohumila Hrabala, nebo osobní věci po pěvkyni Emmě Destinové. 

Video
Video se připravuje ...

Iva Hüttnerová Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Část unikátní sbírky už několikrát vystavovala na různých místech, jako byl skanzen, nebo zámky. 

Vše je uskladněné na půdě, kde mám různé regály, krabice a stojany. Už několik let intenzivně přemýšlím, kde by moje sbírka našla stálé místo, nechci ji trhat tím, že bych třeba prodala kabelky, nebo kraječky dala do muzea, chtěla bych to udržet jako celek, a tak hledám místo,“ netají se Hüttnerová

Svou vášeň ale už nerozmnožuje, protože jí to zakázala rodina. „Opravdu už to není kam dávat, ale kdybych našla něco unikátního, neodolala bych,“ usmívá se Iva. 

Fotogalerie
22 fotografií