Modelingem se začala zabývat od roku 1989, kdy vyhrála pražský konkurz Metropolitan Models. Ve světě se Eva Herzigová proslavila až o něco později, když kývla na reklamu na slavnou podprsenku Wonderbra.

Od té doby dostávala jednu pracovní zakázku za druhou. Tři roky byla hvězdou nejprestižnější přehlídky Victoria's Secret. Smlouvu s nimi ale nepodepsala, proto se nikdy oficiálně nestala andílkem.

Odešla stovky módních přehlídek světových návrhářů - Calvin Klein, Thierry Mugler, Versace, Hugo Boss, Fendi či Dolce & Gabanna. Několikrát se také objevila na titulních stranách časopisů Harper's Bazaar, Elle, pařížské i italské Vogue, Amica nebo na americkém Playboyi.

Objevila se i v řadě českých a zahraničních filmů, jako je Masaryk nebo Modigliani. V roce 2002 se kvůli její vyhublé postavě a propadlým lícním kostem spekulovalo, zda nebere kokain a nepropadla anorexii.

Herzigová je zasnoubená s turínským podnikatelem Gregoria Marsiajem, se kterým má syny George (15), Philipa (v pondělí 12) a devítiletého Edwarda.

Video
Video se připravuje ...

Eva Herzigová dorazila do Prahy. Jan Jedlička

Fotogalerie
106 fotografií