Smutná informace se objevila 1. března krátce po poledni na facebookové stránce nadace Bohemian Heritage Fund. „Vážení mecenáši našeho nadačního fondu, včera ráno zemřel David Železný. Náš vzácný přítel, spoluzakladatel BHF a mecenáš umění. Sdílel s námi myšlenku lásky k velkému umění a radost z něj a jeho podpory rozdával okolo sebe. Díky němu jsme mohli pro českou kulturu udělat mnoho a mnoho krásných projektů společně realizovat. David odešel, ale jeho odkaz tu bude s námi i nadále, hledejme v něm inspiraci i my. Čest jeho památce,“ oznámila organizace.

Podle informací webu Extra.cz, jenž se odvolává na dobře informovaný zdroj z okolí rodiny, měl David Železný stejně jako jeho matka Marta Davouze podlehnout rakovině. Tomu nasvědčuje i prohlášení jeho bratra, moderátora Jakuba Železného. „Můj bratr podlehl vážné nemoci,“ uvedl pro Expres.cz.

V této těžké chvíli jsou jistě Vladimírovi Železnému oporou jeho další tři děti. Nejstarším z nich je oblíbený moderátor Jakub Železný (49), s manželkou Konstancií má ještě dceru Ester a syna Benjamina.

Video
Video se připravuje ...

David Železný o své zesnulé matce Martě Davouze (†73): Česko jí dluží za mnohé! Hana Hoschlová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
35 fotografií