„Vše nejlepší, můj milý... Letí to, ale přesně před 35 lety ses narodil,“ zavzpomínala na sociální síti herečka Yvetta Blanarovičová, která se proslavila, mimo jiné, rolí „malého, ale šikovného“ čertíka v obou dílech pohádky Princezna ze mlejna. Tu mimochodem natáčela v době, kdy bylo jejímu synovi Matyášovi, jenž je často ve společnosti mylně pokládán za Yvettina milence, již šest let. Na svět se snažil dostat již 29. února. 

„To ráno bylo hodně porodů, měla jsem bolesti, ale těšila se na tebe. Přišla sestra, pozdravit 'hérečku', a hned mi připomněla, že před měsícem rodila taky jedna taková a řvala jak na lesy, že doufá, že dám s tímto typem předvádění se pokoj,“ připomněla zcela neempatický postoj zdravotní sestry, který ji natolik vystresoval, že se skutečně snažila být co nejnenápadnější. „Tiše jsem se v oddělené kóji snažila nemyslet na bolesti. Od osmi rána do půl druhé po půlnoci. Zapomněli na mne...“

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Blanarovičová: Heidi pro mě udělala to, co nikdo! Markéta Reinischová

To přitom mohlo pro prvorodičku i její miminko skončit hodně tragicky... „Pak náhodou někdo vešel, slyšela jsem jenom křik a rychle mne přesunuli na sál. Probrala jsem se JIPce. Ale narodil ses. Prvního března. Byl si pro mne nejhezčí dítě na světě. Tolik lásky jsem pocítila, když jsem tě držela v náručí. A tys mi to vracel každý den. Svým úsměvem a pochopením. A tak to je dodnes. Děkuji ti,“ vyznala se dojemně synkovi, jehož otcem je režisér a herec Black Light Theatre of Prague Pavel Toman.

Mrazivé okamžiky, které předcházely nejkrásnější chvíli v Yvettině životě, vyděsily nejenom její fanoušky, ale i kolegové a kolegyně z umělecké branže. „Jsi hrdinka,“ napsala jí obdivně například modelka Eliška Bučková (33), zatímco třeba herečka Adéla Gondíková (49) jí poslala emotikon se srdíčky.

Fotogalerie
47 fotografií