Česká televize s Ivanem Mládkem natočila dokumentární film, v němž poodhaluje svůj život, kariéru a lásku k malování. 

Muzikant mnoho let spolupracoval se Zdeňkem Svěrákem, jenž pro něj psal hudební texty.

Skamarádili jsme se na jeho popud. Ivan Mládek za mnou jednou přišel do Malostranské besedy, že píše písničky, ale že mu je v rádiu nechtějí vysílat, protože jim připadají hloupé nebo naivní, divné. To se stává lidem, kteří jsou originální. Vybral si mne jako člověka s podobným viděním světa, který ale není tak bláznivý jako on. První naše skladba byla Láďa jede lodí,“ vzpomíná v dokumentu na setkání s Ivanem Zdeněk Svěrák.

Video
Video se připravuje ...

Věčně nespokojený Luděk Sobota: Dárek od syna ho nejdřív pořádně vyděsil! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

„Přiznám se, že mě trochu inspiroval k psaní textů písniček. Když jsem ho viděl zpívat, řekl jsem si, že je to jediný člověk, který může zpívat tyhle moje ‚voloviny‘,“ vysvětluje spolupráci s Luďkem Sobotou Ivan Mládek.

„Je můj celoživotní kamarád, nikomu nedokáže nic odepřít. Nápady měl vždy skvělé,“ tvrdí Sobota, s nímž se podílel na nespočtu televizních scének s hudebním doprovodem.

I když se na legendách ve svých oborech již podepsal zub času, humor jim stále zůstal stejně peprný a ostrý. 

Nový dokumentární snímek České televize o Mládkově životě, emigraci, Banjo Bandu,  kariéře baviče, ale zejména o vášni pro malování, odvysílá v premiéře stanice ČT art pod názvem Perspektiva Ivana Mládka ve středu 22. února od 20:15 hodin.

Fotogalerie
36 fotografií