Herec Dejvického divadla je u diváků velmi oblíbený. Zvládne totiž bravurně zahrát rozlišné role.

Je ho až příliš

V seriálu Místo zločinu České Budějovice, který vysílá ČT každé pondělí, představuje šéfa vyšetřovacího týmu Karla Dvořáka. A od pátku startuje na ČT1 pokračování divácky oblíbeného seriálu Kukačky, kde hraje tatínka Holce, který se shodou okolností jmenuje taky Karel. A vypadá to, že právě vypuštění obou seriálů na obrazovky ve stejnou dobu způsobilo, že si herec chce dát od natáčení pauzu. A ne úplně krátkou. „Nechci na lidi vyskakovat i z lednice,“ nechal se slyšet Novotný.

Musí brzdit

Po covidové pauze se mu sešlo několik projektů najednou. Může se zdát, že právě to je snem každého herce, opak je ale pravdou. „Bylo to celkem vyčerpávající, člověk trošku zmatkoval, co se týká práce. Chtěl jsem zabezpečit rodinu. Ale na konci roku jsem byl tak hotovej, že jsem si říkal – musíš brzdit, chlapče,“ přiznal v rozhovoru pro super.cz herec s tím, že byl vyčerpaný jak fyzicky, tak psychicky.

Třeba na rok

„Chci, aby mě práce bavila. Ne, že bych se tím teď nebavil, ale vystavil jsem si zároveň nějakou stopku. Na rok třeba. Překvapilo mě, že se to nasadilo oboje hned za sebou. Pro mě není dobrý,“ okomentoval Novotný souběžné vysílání seriálů.

Každý den někdo jiný

Na hereckou práci ale určitě nezanevřel. „Na tom našem povolání mě baví nejvíc, že můžu být každý den někdo jiný,“ usmívá se David s tím, že paradoxně nejtěžší jsou pro něj ty zdánlivě nejlehčí role. „Nejtěžší věc na herectví je právě hrát ty úplně nejnormálnější postavy,“ tvrdí Novotný.

Video
Video se připravuje ...

David Novotný: Trable na natáčení komedie! Poškrábal ho králík! Veronika Kuželková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
24 fotografií