Sám přitom ještě netuší, jaké budou a kde je bude trávit. Jeho zdravotní stav zatím není vůbec dobrý.

Stále má teploty

Pobyt v nevytopeném kladenském kině na premiéře filmu Život je sranda, který o něm natočil režisér a kameraman Zdeněk Kovář (33), mu pořádně zkomplikoval život. Krampol už sice není na JIP, ale na normálním pokoji, avšak do smíchu mu stále ještě není. „Jirkovi trochu klesla teplota,“ prozradila kamarádka, lékařka Ivana Němečková (64). Byla Jirku navštívit, pozdravit ho a přinesla mu něco dobrého na zub. „Kašel ho stále velmi trápí, ale věřím, že to brzy zvládne,“ je si jistá doktorka.

Zákaz návštěv

Krampol vedle zdravotních potíží strádá také samotou. Je rád ve společnosti, ale návštěvy v nemocnici se nyní řídí momentálním stavem epidemie. Většinou nejsou povoleny. A telefonování je se zánětem průdušek hodně obtížné, navíc by herec neměl namáhat hlasivky. „Pan profesor Špaček si nepřeje, abych mluvil o svém zdravotním stavu a abych vůbec mluvil… Já ho nechci rozčilovat. Tak jen všem přeju hlavně zdraví, to je nejdůležitější,“ rozloučil se Jiří Krampol. O svátcích, které vypuknou už pozítří, prý nepřemýšlí. Zatím vůbec neví, jak se bude jeho zdravotní stav vyvíjet a zdali bude moci být propuštěn do domácí léčby. Není také mnoho lidí, kteří by se o něj mohli doma postarat.

Chybí mu Hanička

Ještě před hospitalizací plánoval Krampol strávit Štědrý den u svých přátel, protože nechtěl být sám doma a dojímat se nad ztrátou milované manželky Haničky (†59), od jejíž smrti letos v létě uplynuly dva roky. V podstatě není nikdo, kdo by mu uvařil, došel nakoupit a postaral se o něj. Jestli se mu nakonec přání vyplní, je zatím ve hvězdách.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol nejen o novém dokumentu: O Hance, pocitu samoty i svých filmech Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
39 fotografií