První kopačky dala slavnému herci Ladislavu Trojanovi Olga Šplíchalová, ze které udělal potom Václav Havel první dámu. „Byli jsme moc mladí. Mně bylo 22 a jí 20. Na Havla, už tehdy to byl takový sečtělý intelektuál a velmi jemný člověk, jsem opravdu ale nežárlil. A docela v klidu jsem mu ustoupil. Jenom mi trošku vadilo, že mi Olgu přebral takový sedmnáctiletý mladíček,“ svěřil Blesku Trojan.

Hlava slavného hereckého klanu rovněž prozradila, že s Olgou chodil často do Slavie, kam chodil i Václav. „Vlastně jsem je, já blbec, seznámil. A jednou takhle přišla Olga za mnou domů a povídá: ,Víš co? Raději toho necháme.‘ Nevím, jestli v tu chvíli s Václavem už chodila, něco tam už ale rozhodně probíhalo,“ komentoval Trojan. Největším paradoxem je pak fakt, že Trojan zemřel 18. prosince - tedy v ten samý den, kdy před 11 lety zesnul prezident Havel.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Trojan - vynikající český herec a otec dvou významných kumštýřů Videohub

A jak to bylo s někdejší kráskou československé kinematografie Janou Brejchovou? „Ona mě sbalila. Ze začátku jsem náš vztah bral na lehkou váhu, pak jsem se ale opravdu zamiloval. Jezdila k nám na chatu, znala se s mými rodiči,“ vyprávěl Trojan. Jenže o svou lásku herec opět přišel - tentokrát mu slavnou plavovlásku přebral oscarový režisér Miloš Forman. Později si ji dokonce vzal za ženu a po čtyři roky byli manželi.

„A kde mi oznámila rozchod? Zase u nás doma, jako Olga. Jako kdyby se snad holky domluvily. Pamatuju, že jednou Jana přišla k nám domů, rodiče tam zrovna nebyli, a jako samozřejmost mi oznámila: ,Už se nebudeme scházet.‘ Dost mě to zabolelo,“ přiznal herec, jenž nakonec našel rodinné štěstí po boku Olgy Trojanové (88). S tou patřili mezi nejstabilnější páry českého šoubyznysu, měli spolu dva syny a šest vnoučat.

Fotogalerie
31 fotografií