O to víc lpí na rodině. Nyní se pochlubil 7 let starou svatební fotografií své maminky. Přes práh ji nenese ženich, ale syn! Se Zdeňkem to Lucka vyhrála, je to totiž kluk se srdcem na správném místě. Zažil si toho za svůj mladý život opravdu hodně.

„V šestnácti letech jsem měl dlouhodobě nemocného otce a přišel jsem o něj. Byla to složitější situace, mamka měla už přítele a můj otec byl dlouho ležák,“ vzpomíná Zdeněk, jehož táta trpěl Alzheimerovou chorobou.

„Já ho normálního ani nezažil. Dnešní manžel matky se v tu dobu staral i o mého otce a za to si ho vážím,“ svěřuje se Polívka v rozhovoru pro MMA Oktagon. 

Zdeněk vyrůstal v početné rodině. „Mám sedm sester a dva bratry. A ještě dvě nevlastní sestry a dva nevlastní bratry. Nejstarší sestra je o jedenáct let starší,“ vypočítává zápasník.

Mezi sourozenci byla velká soutěživost. „Hodně dětí, všichni se chtějí zavděčit matce, samozřejmě taky ta rvavost. Velká rodina funguje jinak. Funguje to jako smečka,“ vzpomíná Zdeněk na dětství. 

Na základní škole v Jičíně, kam se přestěhovali, navíc zažil šikanu. „Nebyly to ty nejlepší okamžiky. Byl jsem kluk bez sebevědomí. Dost jsem si to nechával líbit,“ říká zápasník MMA.

Operace srdce

Kolem dvaceti let měl Zdeněk zdravotní problémy se srdcem. „Menší srdeční slabost. Při tréninku mi praskl bubínek, v uchu mi šumělo a s kombinací s léky a to oslabení... Zjistili mi, že mám něco s chlopní. Jako dvacetiletý jsem měl jít na operaci. Bral jsem i ze začátku léky na tlak,“ prozrazuje Polívka s tím, že mu lékaři nedoporučovali pokračovat. Dnes už prý žádné problémy se srdcem nemá.

Teď už řeší spíš otázky vztahu a zamilovanosti. „Zamilovaný jsem, našel jsem pokoj a mír. Je to taková ta zodpovědná láska. Úplně ve všem jsme si sedli. Jsme nej kamarádi, bavíme se o všem a nehádáme se. Přítelkyně mě podporuje, chodí na každé zápasy,“ takto se Zdeněk rozplýval na začátku vztahu s Lucií Vondráčkovou. „Mám všechno, co jsem si vždycky přál. Doufám, že to vydrží, máme dost plánů a těším se na to, co se všechno uskuteční,“ říká dnes.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Vondráčková: Proč myslí, že to letos ve Slavíkovi nedopadlo? David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
98 fotografií