Uložení urny s ostatky Josefa Abrháma, který byl po smrti zpopelněn, plánovala rodina na Dušičky. Abrhámovi se ovšem posmrtně narodila vnučka, a její narození tak celé plány posunulo.

„Táta nám samozřejmě chybí. Přiznám se, že na něj hodně vzpomínám. Bude pohřbený v Kunovicích. Myslel jsem, že to zvládneme do Dušiček, ale nestihli jsme to, měli jsme přírůstek v rodině. Až to technicky zvládneme, tak to provedeme, bude to asi na jaře,“ prozradil ve zprávách CNN Prima News Josef Abrhám mladší.

Jeho rodiče tak nebudou pohřbeni spolu. Manželka Libuše Šafránková (†68), která zemřela rok před Abrhámem, je totiž uložena v rodných Šlapanicích u Brna. Manželé se ještě za života se domluvili, že se každý vrátí tam, odkud vzešel. Oba hřbitovy jsou od sebe vzdálené 68 kilometrů.

A obyvatelé Kunovic takový nápad vítají, jsou rádi, že se populární herec vrátí do svého rodiště.

„Vzpomínky na významného rodáka a skvělého českého herce jsou pochopitelně jenom ty nejlepší, protože pan Abrhám ke Kunovicím velmi tíhnul,“ uvedl starosta Kunovic Pavel Vardan. „Chodil jsem se s ním koupat do cihelny. A když jsem byl menší, tak mě jeho pes kousl do nohy. Pepík mě pak vezl na kole k doktorovi. Mám tam ještě jizvu, takže mám vzpomínku na celý život,“ popsal na Primě další místní obyvatel a známý Josefa Abrháma Karel Koníček.

Video
Video se připravuje ...

Josef Abrhám mladší: Jak chce, aby se na tatínka vzpomínalo? David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
43 fotografií