Dana Medřická prý byla výtečná kuchařka a po jejích jídlech se vždy hned zaprášilo. V rodině si oblíbili bramborový salát, který výbornou chuť získává hlavně díky jablkům, které se do něj přidávají.

Znala jsem ji dobře, ale pouze jako kolegyni. Měla jsem to štěstí, že jsem s ní hrála ve Stavovském divadle ve hře Nasredin a v televizní inscenaci Vlny nad námi, kde jsem hrála její snachu. Bohužel jsem ji jako tchýni nezažila,“ prozradila před lety Jana Boušková, která s jejím synem Václavem Vydrou žije 39, ale manželi se stali až v roce 2006. 

Video
Video se připravuje ...

Václav Vydra: Máma Medřická s ním psa vyměnila za motorku! David Turek

A jaký je tedy recept na salát legendární herečky a nezapomenutelné hvězdy seriálu Taková normální rodinka Dany Medřické? 

4 kg  brambory vhodné na salát

1 cibule

1 konzerva hrášku

0.5 kg mrkev 

0.5 kg petržel

1 sklenice sterilovaná zelenina na salát nebo sterilované okurky

1 sklenice majonézy

2 jablka

sůl, pepř

Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a nakrájejte. V osolené vodě uvařte mrkev, celer a petržel doměkka. Přidejte k bramborám spolu se sterilovanou zeleninou a hráškem. 

Oloupejte jedno nebo dvě jablka (salát zjemní, takže je pak trochu nasládlý, proto přidejte podle své chuti), nakrájejte nadrobno a přidejte do směsi. Důkladně promíchejte, dochuťte solí, pepřem a lákem ze sterilované zeleniny nebo okurek. Nechat aspoň přes noc proležet. 

Fotogalerie
24 fotografií