Nicnedělání jí nic neříká. Prezidentka Kapky naděje miluje adrenalin. Během svého pobytu v Turecku nakráčela v neoprenu do národního parku Köprülü Canyon a absolvovala tam brodění se přes řeku, skoky do ledové vody ze čtyřmetrové výšky a ujít si nenechala ani raftařskou bitvu s peřejemi.

Jenže zrovna na člunu musela přijmout telefonát od nemocného syna. Kuba volal, že mu není dobře. „Nevěděl, chudák, co má dělat...“ svěřila se starostlivá matka, která vzápětí vyťukala na mobilu číslo jeho učitelky.

„Říkala jsem jí, že nemám moc signál a hlavně že syn má hroznou zimnici a mně je taky zima z toho raftu,“ popisovala Vendula okamžik, při němž si ji instruktoři zkoumavě prohlíželi. „Na studenou vodu není ženská připravená nikdy, ale zase tak strašný to nebylo. Měla devět stupňů,“ dodala s

drkotajícími zuby.

Nahé zásnuby

V tureckých peřejích si Vendula připomněla své „nahé“ zásnuby v Pyrenejích. „Vybavuji si, jak jsme byli s manželem ve Španělsku a vlezli jsme do nějaké soutěsky, kde byla taky takhle strašně studená voda. Nechtěla jsem si namočit oblečení, tak jsem se svlékla do spodního prádla... Nevěděla jsem, že mě chce žádat o ruku,“ smála se při vzpomínce.

Video
Video se připravuje ...

Vendula Pizingerová na rozloučení s Hankou Zagorovou: To, co vytvořila, zůstane. David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
27 fotografií