„Milí přátelé, rodino, kamarádi. Oznamujeme, že poslední rozloučení proběhne v neformálním duchu a oblečení. Chceme si připomenout život skvělého táty, manžela, přítele a bratra,“ zveřejnil Šimon na svém Instagramu, a dal tak světu najevo, že přišel o svého tátu Jaromíra.

Jeho parte je poměrně graficky nezvyklé, ale nechybí černobílá fotografie zesnulého a také netradiční a dojemný text: „Zemřel ve víře v Toho, který řekl: Já jsem vzkříšení i život.“

Nechybí ani informace o tom, jak bude probíhat pohřeb. „Poslední rozloučení se uskuteční 14.10. v 15 hodin.“ Místem rozloučení se stane AC Křesťanské centrum v Českém Těšíně.

„Jarkova láska byla vždy praktická, byl by moc rád, kdybyste místo květinových darů přispěli na službu jeho kamaráda Luboše Czerneka, který obětavě pomáhá na Haiti potřebným,“ poprosil na sociální síti bubeník, který nyní oplakává tatínka.

„Děkujeme za všechny Vaše kondolence a krásné vzpomínky. Počítáme si je, pláčeme a smějeme se. Není ale v naší síle odpovědět Vám všem osobně. Proto Vás i prosíme, abyste upustili od kondolencí při obřadu. Srdečně Vás pak zveme na malé pohoštění a kávu v suterénu budovy, kde si můžeme společně zavzpomínat. Rodina Bílých,“ dodal jménem svých příbuzných a naznačil tak, že se nebude jednat o klasický pohřeb.

Není to přitom poprvé, co se bubeník kapely Miraimusí potýkat s těžkou ztrátou blízkého člověka. V roce 2017 mu zemřela první žena Denisa (†26), talentovaná hráčka na hoboj a členka ostravské Janáčkovy filharmonie. Srazil ji řidič na přechodu. Šimon, který s Denisou prožil šest společných let, byl zdrcen. Kapela okamžitě rušila veškerá představení. Později zesnulé krásce děkovali i ve chvílích, kdy získali hudební ceny. Také Denisa si přála netradiční pohřeb, prý veselý, a tak tehdy došlo i na balonky. 

Hudebník se o dva roky později znovu oženil a rok nato založil rodinu, mají spolu dcerku. Snad jsou mu nyní oporou v těžkých chvílích.

Video
Video se připravuje ...

Mirai Navrátil řekl, cosi myslí o zpívajících modelkách! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
36 fotografií