Dlouhodobé přetížení ho málem zabilo. Najednou nemohl dál.

„Přišel syndrom totálního vyhoření, tedy celkové vyčerpání organismu z přepracování. Jednoho dne po návratu z rodného Chodova, kde jsem předtím moderoval akci, jsem přišel domů a oznámil svému partnerovi Michalovi, že se vším končím, všude dávám výpověď,“ popisuje situaci Cibulka.

Nedokázal pomalu ani vstát z postele. Nejhorší bylo, že vše bral jako své selhání. Pomyslná studna, ze které čerpal energii, vyschla. Když se po několika měsících trochu oklepal, napsal o svém problému knihu Vyhořet může každý. Chtěl tím dát odvahu ostatním, kteří s vyhořením také bojují.

Video
Video se připravuje ...

Aleš Cibulka: Otevřeně o syndromu vyhoření! Ruply mi pojistky a tělo vypnulo. Markéta Reinischová

Osud ale na moderátora chystal další past. Jen co se oklepal z vyhoření, přišla další zdravotní rána. „Byla to akutní divertikulitida. Onemocnění střev, které pokud by se ihned neřešilo operativně, by skončilo fatálně,“ vzpomíná na dobu nedávno minulou Aleš.

Ze dne na den musel vše zrušit! „Okamžitě jsem šel na operaci, měl jsem na břiše 24 stehů. Hodně jsem zhubl. Ale přežil jsem. Kdybych nepřišel včas k lékařům, prostě bych skončil úplně,“ dodává Cibulka.

O jakou nemoc jde? Divertikulitida tračníku je zánětlivé onemocnění tlustého střeva, které vzniká kvůli střevním výchlipkům, tzv. divertikulům.

 

Fotogalerie
32 fotografií