Děj muzikálu se točí okolo třech hlavních ženských postav, které dokáží i vážné situce přijímat s humorem a nadhledem, dokáží si ze sebe udělat legraci, ale dokáží se i podržet v důležitých okamžicích. Ovšem i muži mají v tomto muzikálovém kusu zásadní roli a objeví se zde i dětské postavy, které jsou důležitou protiváhou komplikovaného světa dospělých. Je tak jasné, že diváci se mají na co těšit.

„Měli jsme trochu obavy, nechtěli jsme to ani za nic Hance zkazit,“ prozradil Milan Peroutka ještě před premiérou. „Je strašně smutné, že nemohla přijít ani na jednu zkoušku a že nebude na premiéře. Ale scénář četla a líbil se jí,“ dodal Peroutka, který se v muzikálu zhostil role Přemka.

Mezi prvními, kdo se na červeném koberci objevil, byla vdova po zpěvákovi Miro Žbirkovi – Kateřina. Za brýlemi jen těžko skrývala slzy a prozradila, že její nejoblíbenější písničkou Hany Zagorové je Ta pusa je tvá.

„Jsem moc vděčná, že jsem se s ní mohla potkat,“ prozradila na červeném koberci Sabina Laurinová a nešetřela chválou na zesnulou zpěvačku. Laurinová přišla na premiéru se svými dvěma dcerami.

Premiéru si nenechal ujít ani moderátor Honza Dědek, který přiznal, že Zagorovou bohužel ve své talk show neměl. Patří totiž mezi její velké fanoušky, a dokonce má velkou sbírku jejích desek. Některé dokonce i podpisem.

Zpěvák Pavel Vítek přišel v doprovodu svého partnera Janise Sidovského. I oni zavzpomínali na zesnulou zpěvačku. Pavel Vítek prozradil, že to byla právě ona, kdo mu dodal odvahu, aby se začal zpěvu věnovat naplno.

Do Kalicha dorazila i Natálie Halouzková, která v Biografu láska hraje Markétu, ale díky alternaci si premiéru mohla přijít vychutnat jako divačka. Stejně tak přišel i zpěvák Milan Peroutka, který odehrál včerejší předpremiéru a prozradil, že divácké reakce na muzikál byly skvělé.

Na premiéru ovšem nedorazil vdovec Štefan Margita. „Moc vám za sebe a za Hanku děkuji a všem zúčastněným držím palce,“ vzkázal alespoň prostřednictvím sociálních sítí. „Někdy se půjdu na Biograf lásky podívat…,“ uvedl, ale dnes už je jasné, že účast na premiéře nezvládl, ztráta milované manželky je pro něj ještě stále příliš bolestivá.

Ostatně poslech hitů Zagorové zatím nezvládá ani hudebník Karel Vágner, ten nemohl na premiéru přijít kvůli natáčení na Moravě. Navštívil tedy včerejší předpremiéru, ale po pár minutách z Divadla Kalich odešel. I pro něj je ztráta milované kamarádky zatím příliš bolestná.

Video
Video se připravuje ...

Smutný Peroutka na rozloučení se Zagorovou: O Hančině úmrtí věděl první! David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
98 fotografií