V sedm hodin večer má dnes v pražském Divadle Kalich premiéru dlouho očekávaný muzikál Biograf láska z nejslavnějších písní Haničky Písničky. A ve stejnou hodinu v nedalekém Divadle Broadway vypukne vzpomínkový koncert k nedožitým 90. narozeninám Slavíka z Madridu, na němž zazní zase jeho nejslavnější písně.

Vdovec a vdova

Do Kalichu je jako nejčestnější host samozřejmě zván Štefan Margita (66), kvůli koncertu v Broadwayi zase do Prahy přiletěla Olga Matušková (73). A vzhledem k tomu, že Zagorka a Walda z jedné generace měli téměř totožné publikum, jejich fanoušci byli kvůli pořadatelům postaveni před velké dilema: Komu dnes večer vzdát hold?

„Postavit proti sobě tato představení neměl nikdo v úmyslu. Já sice nejsem pořadatel vzpomínkového koncertu na Waldemara, ale vím, že jeho datum se muselo řídit možnostmi Olgy Matuškové, která měla dávno dopředu naplánovanou cestu z Floridy, kde žije, do Prahy. A Biografu láska samozřejmě přeju hodně štěstí,“ řekl Blesku Oldřich Lichtenberg, majitel Divadla Broadway.

Video
Video se připravuje ...

Olga Matušková poslala pozdrav z Floridy Divadlo Broadway

Fotogalerie
31 fotografií