Bývalý anglický fotbalový kapitán David Beckham byl spatřen v davu těch, kteří stáli ve frontě, aby vzdali úctu královně. Do fronty se zařadil ve dvě hodiny ráno, ale zdá se, že této hvězdě nebylo poskytnuto žádné zvláštní zacházení nebo snad možnost posunout se vpřed bez čekání - a to i když společně se svou manželkou Victorií (48), exčlenkou dívčí skupiny Spice Girls, navštěvovali nejednu královskou veselku. Byli hosty například na svatbě prince Williama (40) a Kate Middletonové (40).

Beckham, jenž nakonec strávil ve frontě dlouhých dvanáct hodin, pro BBC uvedl, že chce „tohle zažít společně s ostatními a oslavit úžasný život naší královny“. „Myslím si, že tato zkušenost je určena ke sdílení s ostatními. Být tu ve frontě, jíst společně chipsy, pít kafe, dát si sendviče nebo donuty,“ vtipkoval fotbalista, který dodával, že je to zároveň i velmi fyzicky náročné. „Kolena jsou v pohodě, ale záda mě bolí,“ zmínil po několikahodinovém stání. U rakve se pak neubránil dojetí a plakal…

Video
Video se připravuje ...

Král Karel III. v Edinburghu u rakve své matky, královny Alžběty II. Reuters

I když má někdejší hvězda Manchesteru United a Realu Madrid domov v Miami, kde je jedním z majitelů fotbalového týmu Inter Miami z Major League Soccer, ve svém srdci zůstává stále Britem narozeným v Londýně. V hlavním městě Spojeného království Velké Británie vlastní také nemovitosti za několik milionů liber, které často a rád se svou rodinou navštěvuje. Skon královny Alžběty II. ho zasáhl jako každého - a jaksepatří smutnou událost také okomentoval na sociální síti, kam napsal dojemné vyznání.

„Jsem opravdu zarmoucen smrtí Jejího Veličenstva královny. Jaký výlev lásky a úcty jsme viděli k platinovému jubileu za její celoživotní službu! Jak zničení se dnes všichni cítíme, ukazuje, co znamenala pro lidi v této zemi a na celém světě. Jak moc nás inspirovala svým vedením. Jak nás utěšovala, když byly těžké časy. Až do svých posledních dnů sloužila své zemi s důstojností a grácií. Letos by věděla, jak je milovaná. Mé myšlenky a modlitby jsou s naší královskou rodinou…“

 
5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

 
5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

 
5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Kompletní online
Fotogalerie
67 fotografií