Janek se na svou velkolepou oslavu, která proběhla v pražské Občanské plovárně, poctivě připravoval. Pražský koncert byl ostatně jednou ze zastávek na jeho narozeninovém turné. Právě na čtvrteční koncert ale pozval celou svou rodinu. Zatímco syn Jonáš si s tátou zařádil přímo na scéně, dcera Ester s manželkou Zuzanou pařily pod pódiem.

Ester dorazila v tmavém oblečení a s rozpuštěnými vlasy, ve kterých měla zapletený svůj klasický péřový ohon. Celou dobu jí dělala společnost její maminka a společně si zpívaly všechny Jankovy písničky a na mnohé také tancovaly.

Slavná olympijská šampionka byla na svého otce pyšná. O to víc, když se na pódiu objevil v saku, které mu na jeho koncertní šňůru darovala. „Esterka mi poslala z Londýna novej koncertní kabátek. Včera jsem si ho oblík na koncert do plzeňského Lehára. Evidentně to funguje, protože jsme museli dát 4 přídavky,“ chlubil se čerstvý šedesátník Ledecký.

Na koncertě se zpívaly jeho nejslavnější hity a k narozeninám mu přišel zazpívat také Ivan Hlas, se kterým si dali duet. Oslavu si nenechal ujít ani zpěvák Honza Kalousek, moderátorka a scenáristka Lenka Hornová, muzikant Ondřej Hejma nebo třeba návrhářka Tatiana Kovaříková s manželem.

Video
Video se připravuje ...

Janek Ledecký: Vinyl je krásná věc. Jsou tam fotky, povídání i texty Frekvence 1

Fotogalerie
48 fotografií