Světová topmodelka původem z Hané zveřejnila svou fotografii bez líčení a retuší, aby ukázala, že i stárnout lze přirozeně.

Chirurg ji však nemilosrdně zkritizoval. Ale Pavlína se nedala: „Těch otravných prohlubní pod mými tvářemi by mě podle něj zbavily výplně, čelo lze vylepšit botoxem a vrásky po straně úst a na krku vyhladit spoustou laserů…“

„To je přesně to, čemu ženy na veřejnosti čelí. Ale říkat ženě, co musí udělat, aby byla vnímána jako atraktivní, znamená ji zahanbovat,“ napsala rozhořčeně Čechoameričanka.

Jak Pavlína Pořízková prozradila v časopise ELLE, dává přednost přírodní péči o vlasy i pleť. Co se týče vlasů, vyznává minimalismus, hřívu se snaží umývat co nejméně.

Kdysi jí totiž kadeřník poradil, aby si nemyla vlasy ve dny, kdy nepracuje, a jeho rady se drží dodnes. Aby její účes vypadal i tak stále bezchybně, používá suchý šampon. I její denní rutina v péči o pleť je jednoduchá. Ráno používá zvláčňující krém a svou pleť nečistí žádnými toniky.

Cíleně nevyhledává produkty proti stárnutí pleti a vráskám. Říká, že stárnutí jí nevadí, bere ho jako přirozený proces. Ráda ale používá na obličej krémy s peelingem, které její pokožku projasní.

Plastiky - ano, či ne?

Instagramová kráska Simona Krainová (49) přiznává botox, vypínací nitě a plazmalifting. Bohužel už kvůli nim téměř není k poznání, což její fanoušci na instagramu patřičně a ne zrovna přátelsky komentují.

A kanadská supermodelka Linda Evangelista (57) se před šesti lety chtěla zbavit tukových buněk kryolipolýzou. Výsledek zákroku však byl přesně opačný a zničil jí kariéru. Teprve před nedávnem se s klinikou dohodla na mimosoudním vyrovnání.

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Pořízková: Pro krásu musím tvrdě dřít. Jan Búda

Fotogalerie
62 fotografií