„V sobotu jsem přežil svou vlastní smrt,“ přiznává Filip. „Jel jsem odpoledne z Rakouska na Lago Di Como. Najednou se na displeji objevila červeně napsaná zpráva: Snížený výkon brzd, prosím, vyhledejte servis... A zároveň už nešlo brzdit, i když jsem pedál prošlápl až k podlaze,“ popisuje chvíle, kdy se obrovskou rychlostí řítil ze svahu.

Snažit se vytáhnout ruční brzdu, ale ta snížila rychlost pouze na chvíli. „Rozhodl jsem se vyskočit, dopadl jsem na loket a levou ruku, tekla krev. Auto se rozbilo dole o svodidla a o skálu,“ líčí horké chvíle Albrecht. Zavolal policii, která ho pak vzala dolů k lékaři na ošetření.

Stále ještě si nedokáže vysvětlit, co se vlastně stalo. „Doteď nechápu, jak mohly selhat brzdy mercedesu. Absolvoval jsem s ním desítky tisíc kilometrů,“ popisuje muž, který Karlu Gottovi napsal přes dvacet písní.

Vzkaz z nebe

Filip bere událost hlavně jako vzkaz z nebe, aby si víc vážil života. „Auto je na šrot, ale je pojištěné a já žiju. Každý okamžik je cenný. Přesvědčil jsem se, že touha přežít je ten nejlepší dar,“ dodává Albrecht.

Video: Karel Gott

Video
Video se připravuje ...

Gott 

Fotogalerie
70 fotografií