Pěvecká legenda Marta Kubišová se stala patronkou festivalu Blesk tlapek. „Nabídku jsem přijala bez váhání. Trochu se obávám, aby nebylo moc horko. Ale byla jsem ujištěna, že i kdyby bylo, tak tam bude občerstvení pro pejsky i jejich majitele. Takže si všichni přijdou na své,“ těší se už tuto sobotu na pražský Vypich. „Tuhle akci si nenechám ujít, i kdyby mě tam měli donést, doufám, že se tam potkám s dalšími pejskaři, které tímto srdečně zvu,“ vtipkuje Marta Kubišová.

První pomoc

Zhodnotila, co se jí na Psím festivalu Blesk tlapky líbí. „Myslím si, že je to velmi bohulibá akce. Kvůli covidu-19 toho bylo v posledních dvou letech málo. Jsem ráda, že toto vzniklo pod záštitou Blesku,“ říká Kubišová, která už dávno není jen symbolem disentu, ale také bezbranných zvířátek. „Moc se těším na jednu konkrétní věc. Na Vypichu proběhne ukázka první pomoci pro pejsky a na tu se ráda půjdu podívat,“ těší se Kubišová.

Pozdraví diváky

Není jediná ze známých tváří, které dorazí projekt podpořit. Odpoledne diváky pozdraví i Monika Absolonová (45), která i zazpívá. Vystoupí také herci Dana Morávková (50), Martin Zounar (55) a s pejskem se ukáže i Jaroslava Obermaierová (76).

Už v sobotu! VSTUP ZDARMA!

Hry, soutěže a spousta zábavy! Takový bude Festival Blesk tlapek, který proběhne už tuto sobotu od 11:00 do 18:00 v Praze na louce na Vypichu. Představí se na něm útulky a záchranné spolky, jejichž zástupci přivedou i pejsky k adopci. Na místě bude probíhat také podpisová akce proti množírnám. VSTUP JE ZDARMA!

Pod dohledem odborníků si bude možné vyzkoušet řadu psích sportů, k vidění budou ukázky sportovní nebo moderní lovecké kynologie. Na pódiu budou probíhat přednášky a komentované ukázky, např. jak psa správně zabavit nebo jak mu poskytnout první pomoc. Psí psycholog Pavel Bradáč poradí, jak správně psovi porozumět a jak předejít problémovému chování. Zájemcům poskytne zdarma konzultace. Celým programem návštěvníky provedou moderátoři Bořek Slezáček a odborník na bull sporty Daniel Žďárský.

Video: Marta Kubišová o zvířatech a akci Blesk Tlapky

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová o zvířatech a akci Blesk Tlapky David Turek

Fotogalerie
30 fotografií