Když hovoří o uplynulých měsících, stále je patrné, že zažívala opravdu spoustu strachu. „Byly to krušné chvíle. Trpím CHOPN, tedy chronickou obstrukční plicní nemocí, a chytit covid by pro mě mohlo být fatální. Přestože jsem už třikrát očkovaná, bála jsem se stýkat i s dcerou. Odmítá se nechat očkovat. Jsem v té nejrizikovější skupině a zánět dýchacích cest mě ještě více oslabil,” svěřila Aha! Marta. A přesto, že jí už lékaři povolili vycházet ven, zapózovala nám raději z okna paneláku, kde žije.

A pro jistotu si ještě vzala šálu. „Venku je na mě velká zima, a tak nechci riskovat,” poznamenala a pochlubila se, že parádní šedivou šálu se třpytkami dostala k Vánocům. „Já jsem i teď velice obezřetná, a když nemusím, tak raději nikam nejdu. Nákup mi vozí Rohlík.cz. A když jsem neschopná si to objednat po internetu, poprosím dceru, ta to dokáže po internetu i zaplatit, takže jsem bez práce. Doma si to jenom přeberu,” svěřila se zjevně pookřálá Kubišová. Ta se netají tím, že už se nemůže dočkat, až bude všechno kolem zase úplně normální. 

A co dělala legendární zpěvačka, když měla domácí vězení? Pomazánky z droždí. Ty jí prý dopomohly i k celkovému uzdravení. „Mají spoustu vitaminu B, a ten je naprosto proti všemu. A také je v droždí vitamin D, který je zase proti covidu,” upozorňovala zpěvačka, která si kvasnicovou kúrou zároveň vyléčila i vypadávání vlasů.

Jak se smíchem říká, je to takový zázrak, že se dá vtírat i do vlasů. „A dobré je to i na obličej. Když si na něj droždí, samozřejmě že ne na cibulce, dáte, máte tu nejskvělejší masku a hned viditelně omládnete.“ A Marta si nemůže vynachválit ani chuťové přednosti svého preparátu.

„Taková pomazánka je velice chutná a také se po ní hubne, neboť droždí zrychluje metabolismus,“ dodává Marta.

Když přijde řeč na to, zda se její zlepšený zdravotní stav může projevit na rozhodnutí už nikdy nezpívat, Marta se jen pousměje. „Víte, jsem ráda, že si lidé začínají zvykat na fakt, že jsem oznámila konec kariéry. Tak na tom skutečně nic měnit už nechci!“ 

Droždí alá Kubišová

„Namočíte droždí do mléka. Osmažíte cibulku, na to dáte droždí, osolíte, opepříte, okmínujete a mícháte. Potom přidáte vejce, jedno vejce na kostičku droždí, dál mícháte a je hotovo. A já si to potom mažu na semínkový chléb. A nejlepší je taková dvouměsíční kúra,“ slibuje Marta.

VIDEO: Život Marty Kubišové

Video
Video se připravuje ...

Život Marty Kubišové Videohub

Fotogalerie
33 fotografií