„A žili šťastně až do smrti…První česko-ukrajinský příběh tu došel svého konce. A je to tady. Maria, naše čerstvá maminka, nám oznámila, že sebrala odvahu a vrací se s malou Dariou za svým mužem zpátky na Ukrajinu. Zatím na zkoušku, pojede se svou maminkou,“ napsal na sociální sítě herec a dabér Daniel Krejčík.

Ten spolu s partnerem Matějem Stropnickým ubytoval na zámku v Osečanech řadu ukrajinských maminek i s jejich ratolestmi, ovšem asi nikdy nezapomene na chvíli, kdy se jedné těhotné paní narodilo její miminko a Osečany se tak dočkaly svého prvního novorozence, neboli první princezny z Osečan, jak Dan rád zdůrazňuje.  

„Bál jsem se toho okamžiku, že budu smutnej, až odjedou, že o ně budu mít strach, přece jen spolu máme nespočet silných zážitků. Ale má to tak být a Marii jsem řekl, že kdyby cokoliv, dveře u nás mají vždycky otevřené. Vždycky,“ vysvětloval Krejčík, který celou dobu marně bojoval s dojetím.

„Strach nemá, těší se, až její muž prvně uvidí po dvou měsících svoje dítě, a tahle touha ji žene dál,“ tlumočil i pocity statečné Marii. „A řekni svému muži, ať je na vás hodnej, že Daria je první princezna z Osečan, první miminko, co se narodilo tady na zámku,“ kladl jí Dan na srdce, než odjela.

A co mu na to řekla? „Je první, ale neboj, Daníku, rozhodně není poslední, co se na zámku narodí. Až bude Daria větší, vezmeme ji sem s mužem na prázdniny, ať ví, kde se narodila. A přeju Ti, až sem přijede, tak ať tady běhá po trávě s vašim miminkem,“ pošeptala mu prý a definitivně ho dojala. Není divu, hvězda divadelních představení Dánská dívka, Šakalí léta či Absolvent, se již sám nechal slyšet, že by rád s Matějem vychovával dítě.

Stropnický byl k tomu dříve skeptický, ale teď už má určitě jasnou představu, jakou má v partnerovi oporu a že by jistě miminko zvládli.

„Dobrovolně si odebírám kus ze svého přídělu štěstí a posílám ho Marie a Darii a jejímu muži. Zaslouží si ho. Oni nám za to ukázali, jak vypadá pravá odvaha a že láska všechno překoná. Ono to tak fakt na světě asi je,“ dodal Krejčík v příspěvku na facebooku a přiznal, že tímhle závěrem dojal dokonce sám sebe.

VIDEO: Herec Krejčík o pomoci Ukrajině. Jak se žije uprchlíkům na zámku?

Video
Video se připravuje ...

Herec Krejčík o pomoci Ukrajině. Jak se žije uprchlíkům na zámku? Markéta Volfová, Lukáš Červený

Fotogalerie
66 fotografií