Krejčík a Stropnický mají na svém zámku v Osečanech hned několik ukrajinských žen a dětí, o které se starají, jak mohou. Nedávno se jedné z nich dokonce narodilo miminko, a místní osazenstvo se tak rozhodně nenudí. Bohužel, život s sebou kromě těch krásných přináší i smutné zprávy...

Krejčík teď fanoušky na sociálních sítích informoval o velmi smutném zážitku. „Paní Olgu jsme odvezli na vyšetření do nemocnice s bolestmi břicha. Myslela si, že bude mít ledvinové kameny nebo lehce pochroumaný žaludek. Diagnóza, kterou pan doktor sdělil, byla jiná. Nevyléčitelná metastázující nemoc ve velmi závažném stadiu,“ uvedl. 

Partneři dostali instrukce, co mají dělat dál, a všechno začali rovnou zařizovat. „Bohužel jsme byli ze situace tak zasaženi, že jsme zapomněli vyřešit to, aby lékař sdělil odborně paní Olze její diagnózu,“ popsal. 

„Představa, že nicnetušící paní Olgu povezu na onkologii, mě budila ze sna. Matěj jí sdělil, že stav je vážný a že musí hodně odpočívat a být v klidu,“ prozradil Krejčík.

Tím to ale bohužel ani zdaleka neskončilo. V týdnu odvezl mladý herec paní Olgu do nemocnice na testy. Tam ho zmatená žena poprosila, zda by jí nepomohl přeložit lékařské zprávy. 

„V životě člověka je pár věcí, co se označují za formativní, ty, které si budete pamatovat do konce života a změní vás. Jsem dítě z pohřební služby a s lidským smutkem a bolestí jsem byl v kontaktu odmala. Přesto tenhle rozhovor do konce svého života nezapomenu,“ svěřil se Krejčík.

„Sdělovat člověku takovouhle formu diagnózy, ještě za pomoci překladače, byl zážitek, který ze sebe jen těžko v následujících dnech setřásám,“ přiznal herec. Alespoň trošku dobře to ale přece jen dopadlo: nakonec se podařilo sehnat aspoň překladatelku, která bude od nynějška paní Olze s doktory pomáhat.

VIDEO: Matěj Stropnický zve na zámek v Osečanech a také na divadelní léto

Fotogalerie
106 fotografií