Zpěvák namaloval obraz pod názvem Corrida del Torro v roce 1999. Nechal se s vášní unést ohnivou atmosférou koridy, jejími barvami a tvary. Vedle býka a koně nechybí samozřejmě ženské tělo, které malující zpěvák často do svých děl zakomponovával. Karel své obrazy prodával, ale častěji je věnoval přátelům jako dárky k nejrůznějším příležitostem. I korida pochází z majetku zpěvákova blízkého přítele.

Peníze i pro Paraple

Plátno má rozměry 51 na 60 centimetrů a vyvolávací cena je 800 tisíc korun. Odhad galerie ale počítá s mnohem vyšší cenou. „Předpoklad je milion a půl až dva a půl milionu,“ sdělila Blesku mluvčí Galerie KODL Terezie Kaslová. „Část výtěžku půjde ve prospěch Centra Paraple,“ připomněla. Zpěvák se tak na zítřejší dražbě ve své druhé profesi ocitá v dobré společnosti světových tvůrců, jako je Toyen (†78), Emil Filla (†71), Václav Špála (†60), Josef Čapek (†58) a Alfons Mucha (†78). Aukce se koná v paláci Žofín.

3 obrazy za 7 milionů

Díla nejslavnějšího českého zpěváka nabývají časem na hodnotě. V minulosti se tři Gottovy obrazy vydražily prostřednictvím Galerie KODL za sedm milionů korun. Rekord ovšem drží plátno s názvem V kavárně, za který v roce 2020 neváhal zájemce vysolit rovné 3 miliony!

VIDEO: Nešťastný miliardář Janeček: Ukradli mu Gottovy nahotinky.

Video
Video se připravuje ...

Nešťastný miliardář Janeček: Ukradli mu Gottovy nahotinky. Václav Burian

Fotogalerie
29 fotografií