Herečka si články o prodeji Slavíkových obrazů přečetla a nyní se vyjádřila ve smyslu, že ona sama by drahocenná díla nikdy neprodala. „Je to vzpomínka na skvělého člověka. A dárek. Ty se přece neprodávají, mají hodnotu krásných vzpomínek,“ tvrdila pro Aha! Patrasová.

Ta má od Gotta obrazy hned dva - oba pochází z 80. letech. Na jednom je spolu s manželem Felixem Slováčkem (77). „Mě nakreslil celou, ale Felixe jen půlku, protože byl vždycky někde v luftě,“ objasnila Dáda s tím, že Karel vzal zkrátka v potaz, že Felix hodně cestoval. Přece jen spolu tehdy koncertovali s orchestrem po celé republice. Údajně proto je ho tak na obraze vidět jen část.

VIDEO: Pilarová se Slováčkem v Blesku: Mluvili i o emigraci s Gottem.

Video
Video se připravuje ...

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem Petr Macek, David Turek

Na druhém je sice také muzikant, a to dokonce se saxofonem, na nějž Felix hraje, ovšem podobu se Slováčkem byste hledali marně. Vypadá totiž mladě a má husté vlasy. Vedle něj pak leží na posteli překvapivě dost zahalená žena. Ta už rozhodně Dádu připomíná - dlouhými černými vlasy a ofinou, kterou tehdy nosívala a často se k ní během let vracela. Co chtěl Karel asi vyjádřit?

To zřejmě zůstane tajemstvím, ale nic to nemění na tom, že Patrasová bere jako poctu, že se dočasně stala múzou Slavíka. „Moc si toho považuju a chovám obrazy od Karla jako oko v hlavě,“ přiznala a posteskla si, jak moc se toho za poslední dobu změnilo. „V minulosti byl mezi námi a Karlem velice blízký vztah. Můj muž s ním dlouhá léta hrál, stýkali jsme se i v soukromí. Všechno se ale bohužel změnilo.“ Před pěti lety se jí rozpadlo manželství s Felixem, který žije s mladší partnerkou Lucií Gelemovou (37). Kromě toho před rokem Karel Gott podlehl akutní leukemii.

VIDEO: Patrasová o rakovině dcery: Má velké bolesti!

Video
Video se připravuje ...

Patrasová o rakovině dcery: Má velké bolesti! Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
154 fotografií