Filmová hvězda 60. let v ní promluvila o lásce a vztahu s dalším slavným hercem, Vlastimilem Brodským (†81). Třeba o chvíli, kdy se do něj bezhlavě zamilovala.

Tančil, zpíval...

Potkali se díky režisérovi Oldřichu Lipskému (†62), který je chtěl oba obsadit do filmu. „A Bróďa neztrácel čas. Pozval mě do divadla na Válku s mloky, na nejlepší představení, o kterém věděl, že je v něm výborný,“ vzpomíná Brejchová na slavnou Kohoutovu divadelní adaptaci Čapkova románu, jež měla premiéru v roce 1963.

Byl to od něj skvělý tah. „Jakmile jsem ho uviděla na scéně, byla jsem na lopatkách!“ přiznává Jana. „Já se tehdy snad ani nezamilovala tolik do chlapa jako do herce. V Mlocích tančil, zpíval, hrál. Všechno geniálně,“ rozplývá se ještě dnes herečka.

Pátek třináctého

„Samozřejmě účinkoval i v jiných hrách, tam mne ovšem rafinovaně nepozval – zřejmě v nich nebyl tak dobrý. Ale na mločí kreaci mě dostal,“ vypráví Brejchová své dceři, kterou měla právě s Brodským. Vzít si ho ale dlouho nechtěla. Po dlouhém naléhání si řekli »ano« až v roce 1964. Svatba se konala v pátek třináctého. „A samozřejmě jsem toho později litovala, stejně jako v předchozích manželstvích. Prožili jsme spolu ale moc hezký čas,“ odhaluje herečka, která už sedmým rokem žije v léčebně pro dlouhodobě nemocné.

Pět mužů »české Bardotky«

Prvním manželem »české Bardotky« Jany Brejchové byl režisér Miloš Forman (†86), kterého si vzala v 18 letech. Druhým byl německý herec Ulrich Thein (†64), s nímž čekala i dítě, o které však přišla. Po Vlastimilu Brodském se jejím životním partnerem stal na 13 let herec Jaromír Hanzlík (74) a posledním pak herec Jiří Zahajský (†68).

Velká zpověď Jany Brejchové už zítra v Blesk tv MAGAZÍNU!

A dále čtěte:

*Rozhovor s hvězdou seriálu Ulice Ljubou Krbovou

*Jak si bydlí herec Petr Batěk ze seriálu Duch

VIDEO: Tereza Brodská (53) slavila 25 let s manželem Herbertem Slavíkem: Promluvila o milencích!

Video
Video se připravuje ...

Tereza Brodská (53) slaví 25 let s manželem Herbertem Slavíkem: Promluvila o milencích! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
42 fotografií