Získat jen tak hrobové místo, to je dnes velmi drahá záležitost, která s sebou přináší i další organizačně náročné věci. Hrob po všeumělovi Bohouši Císařovi ze seriálu Chalupáři mu ale takřka spadl do klína.

Splněný sen

Stačilo být ve správný čas na správném místě. „Když jsme se o tom s kolegy tenkrát ještě v Národním divadle bavili, náš rozhovor zaslechla kolegyně Marika Procházková Skopalová. Říkala: Tak já vám prodám hrob po Kemrovi,“ popsal Igor svůj životní »kauf« ve včerejších 7 pádech Honzy Dědka. „Říkal jsem si, že je to splněný sen - mít hrob po Kemrovi. Za několik tisíc je teď náš,“ pochlubil se seriálový milionář Južan z divácky úspěšné Osady.

Platil si ho celý život

Samozřejmě Bareše zarazilo, kde jeho kolegyně přišla k hrobu zrovna po geniálním herci. „Říkala mi: Vždyť my jsme spolu žili. Kemr si celý život platil hrob U Matěje (šárecký hřbitov v Praze - pozn. red.), ale když umřel, dala jsem urnu k sobě do hrobu, který je taky U Matěje, a tamten Kemrův je volný,“ dodal herec na vysvětlenou.

Hrob zatím využila jen hercova manželka, herečka Antonie Talacková (43). „Už tam uložila svou maminku a babičku. Z mé strany U Matěje ještě nikdo neleží, máme rodinný hrob v Olomouci,“ řekl deníku Aha! Bareš.

Našel lidskou kost

Oblíbený herec si ze hřbitovů občas přinese i nějaký ten suvenýr. Stejně jako tomu bylo před lety v Mnichově Hradišti. „Večer jsme šli na procházku kolem tamního kostela, u kterého byl kdysi hřbitov. Oni ho sice zrušili a ostatky přemístili do místní kostnice, ale když jsem to místo obcházel, našel jsem skutečnou lidskou pažní kost, což nám potvrdila naše příbuzná, která je patoložka,“ řekl Igor dříve.

VIDEO: Igor Bareš na pohřbu Šafránkové (†68): Fascinovala mě její souhra s Abrhámem.

Video
Video se připravuje ...

Igor Bareš na pohřbu Šafránkové (†68): Fascinovala mě její souhra s Abrhámem. David Turek

Fotogalerie
41 fotografií