Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Prvňáčci českých hvězd: Bareš přiznal trauma, Koktová uplatila syna, Žádníková uzavřela sázku!

/
  • Jak si užili první den prvňáčci našich celebrit?
    1. září 2020 ● 18:39

    Hurá, škola volá? Po pěti a půl měsících od chvíle, kdy vláda uzavřela školy, se žáci a studenti vrátili do lavic. Ač se ředitelé snaží, aby se provoz co nejvíce přiblížil normálu, není pochyb o tom, že do výuky zasáhnou přísná a hlavně notně neobvyklá koronavirová opatření. Jak si ale svůj velký den užily ratolesti některých našich celebrit, které v těchto nelehkých časech nastoupily do prvních ročníků povinné školní docházky?

    Do školních lavic nově totiž usedly děti herce Igora Bareše (54), modelky Ornelly Koktové (27), moderátorky Ivety Vítové (37), herečky Zdeňky Žádníkové (45) a reportérky Daniely Révai (43)…

  • 1.

    Igor Bareš (54): Trauma z dětství

    Igor Bareš vedl do první třídy svého syna Lojzíka (7). Ten se do školy rozhodně nebál. „Těšil se, protože je zvídavý a rozhodně z toho nemá trauma,“ svěřil se herec. Pro něho byl první školní den stresující. „Já si vzpomínám, že svůj první den ve škole jsem nesl nelibě, protože jsem to vnímal tak, že mi končí dětství a začínají povinnosti,“ svěřil se.

    Situaci kolem korony okomentoval jednoznačně: „Myslím, že děti tu situaci nevnímají nějak fatálně. To spíš my starší s jistými zkušenostmi to můžeme s něčím porovnávat,“ vyjádřil se herec. Na škole žádná přísná omezení nepozoroval: „Pedagogický sbor přijal prvňáčky s rouškami v ruce a při vstupu do školy si je nasadili. Nebylo to ale nějak stresující nebo omezující.“

    Igor Bareš a jeho prvňáček - syn Lojzík
    Autor: CNC_David Kundrát, Robert Klejch

  • 2.

    Ornella Koktová (27): Za odměnu cukrárna

    U Koktů vybavovala do školy malého Quentina (8) celá rodina. „Sešli jsme se s mojí babičkou. Ta věnovala Quentinkovi tašku, takže jsme spolu ořezávali tužky, dávali jsme dohromady penál, bačkůrky,“ svěřila se jeho slavná maminka. Do školy se její prvorozený syn moc netěšil: „Přes prázdniny byl zvyklý chodit spát v jedenáct, tak šel včera brzy a to se mu nechtělo.“ Věděl však, co ho čeká, jelikož chodil do přípravného ročníku a v první třídě pak potkal kamarády a za to, jak její syn první den ve škole zvládl, ho vzala Ornella do cukrárny.

    Koktová je, co se týká škol a koronaviru, skeptická. „Osobně nepočítám s tím, že budou do té školy dlouho chodit. Jsem dopředu smířená s tím, že nám je třeba za týden vrátí a že to doklepeme do toho jara. Je to škoda, protože pro dítě je dobře, když je v dětském kolektivu,“ myslí si manželka zkrachovalého podnikatele Josefa Kokty (63).

    Ornella a Josef Koktovi a jejich malý Quentin
    Autor: CNC_David Kundrát, Robert Klejch

  • 3.

    Daniela Révai (43): Děti bez rodičů

    Reportérka CNN Prima News Daniela Révai (43) má dvojčata Ditu (7) a Davida (7). Kdo je otcem, tají, neuvedla to ani do rodných listů svých potomků. Údajně se s ním ani nestýká. Vedla je do školy ve Velkých Přílepech, kde žijí. „Máme dvě školní budovy, první a druhý stupeň je oddělený. Do třídy jsme kvůli koronaviru s dětmi nesměli, paní učitelka je tam na chvilku vzala a potom jsme měli všichni seznámení i s paní starostkou ve školní jídelně. Odpoledne byly ale ve třídě třídní schůzky, takže jsme viděli, kde se děti budou učit,“ popsala první den svých dětí okatá Daniela Blesku.

    Daniela Révai měla prvňáčky rovnou dva - dvojčata Ditu a Davida.
    Autor: CNC_David Kundrát, Robert Klejch

  • 4.

    Iveta Vítová (37): Sympatická učitelka

    Sedmiletá dcera modelky Ivety Vítové se do školy těšila už dlouho. „Aneta se do školy těšila už půl roku, normálně ji nemůžu dostat z postele a v úterý vyskočila jako rybička,“ řekla Vítová. Kromě toho, jak bude pracovat ve škole i doma, si chválila i paní učitelku. „Ve škole se jí moc líbilo, těší se, jak bude dělat úkoly, a říkala, že paní učitelka je hezká,“ svěřila se jí prý dcera. Koronavirus na tomto místě nijak výrazně nezasáhl. „Kvůli covidu alespoň nebyly žádné schůzky,“ ulevilo se modelce, která v roce 2009 získala titul Česká Miss ještě pod svým rodným příjmením Lutovská.

    Iveta Vítová a její malá prvňačka - dcera Anetka
    Autor: CNC_David Kundrát, Robert Klejch

  • 5.

    Zdeňka Žádníková (45) : Sázky na dítě

    Syn Jirka (7) herečky Zdeňky Žádníkové byl z nástupu do školní docházky nadšený. „Zcela dobrovolně šel poprvé ve svém životě spát dřív a v 6:15 stál v chodbě oblečený, učesaný a velmi natěšený,“ řekla se smíchem Žádníková. Jak moc bude školák disciplinovaný, to je podle ní prý jenom otázkou času. „Uzavřeli jsme interní rodinné sázky, jak dlouho mu to vydrží, v banku je láhev prémiového Prosecca, lístky na fotbal, poukaz na masáž a padesát korun,“ smála se herečka.

    Kvůli koroně však panovala ve škole přísná pravidla. „Děti používají dezinfekční gely a mohl být první den přítomen ve třídě jen jeden rodič, což mi přišlo líto. 1. třída je mezník a významná rodinná událost,“ posteskla si. Chlapec z toho však nijak rozčarovaný prý nebyl. „Neměl s tím problém, nové vjemy a prostředí ho dostatečně zaměstnaly – a navíc byl absolutně nadšený z paní učitelky, která se velmi podobá jeho milované paní učitelce z mateřské školky,“ dodala s úsměvem.

    Zdeňka Žádníková a její prvňáček - syn Jirka
    Autor: CNC_David Kundrát, Robert Klejch

  • 6.

    Galerie slavných prvňáčků

    Na to, jak to malým prvňáčkům během jednoho z nejdůležitějších dní v jejich životě slušelo, se můžete samozřejmě mrknout do naší galerie.

     

    VIDEO: Také v rodině Rosických budou mít malého školáka: „Snad mu vydrží nadšení,“ doufá máma Radka 

    Video
    Video se připravuje ...

    U Rosických budou mít prvňáčka: „Snad mu vydrží nadšení,“ doufá máma Radka. Kisa Císařová

    Fotogalerie
    39 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 9

nicnezpravda: Je mu 7 blesk to spletl.Ale tlustý je na 15 let

(02. 09. 2020 15:22)

Uživatel_5357732: Pelagie. Pokud maminka chlapečka cpe do všech médií, musí počítat s kritikou. Něco je tam špatně, to vidí každý.

(02. 09. 2020 11:47)

pelagie: že vám není hanba takhle kritizovat 8-leté dítě, jděte se vycpat i vy ostatní se svými příspěvky

(02. 09. 2020 07:35)

asijo: Čekal sem,že se tu objeví lepšodětičky našich "celebrit"

(02. 09. 2020 05:32)

ahojky: Quentinkovi je 8 a jde teprve do první? Nebo to blbě chápu...i když...ten jeho výraz tomu odpovídá

(01. 09. 2020 22:48)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy