Nejprve se zdálo, že se Somrovou paní stane česká femme fatale Evelyna Steimarová. Do o 11 let staršího Somra se zakoukala při natáčení filmu Soukromá vichřice, on o ni ale dlouho zájem nejevil. 

„Když jsem pak hrála v Činoheráku, už si mě začal trochu všímat. Na divadelní mikulášskou nadílku jsem přivedla malou dceru, on seděl u piána, Vendulka si suverénně přisedla a brnkala s ním. Tenkrát se ke mně otočil a řekl: ‚Holky, já vás beru obě.‘ No a to rozhodlo,“ popisovala v rozhovoru pro magazín Vlasta.

VIDEO: Dojatý Somr: Nestydím se plakat, rád jsem sentimentální!

Video
Video se připravuje ...

Dojatý Somr: Nestydím se plakat, rád jsem sentimentální! Eliška Vinterová, Martin Hykl

Vztah mezi ní a Somrem rozhodně nebyl jen nějaká aférka. „Bylo to vážné, toužila jsem po jistotě, jenže jsem odjela točit Baladu pro banditu, přiznala herečka. 

Dítě vášně

Tam se seznámila s Bolkem Polívkou a ten prý Steimarovou okouzlil natolik, že byla doslova ztracená. „Pepa Somr mi to dlouho neodpustil, půlka kolegů se mnou nemluvila a já jsem se jim ani nedivila. Jenže láska má hodně podob a tahle byla jako smršť. Život se mnou zacloumal – jako občas s každým. Zůstali jsme spolu, za rok jsem měla Aničku. Bolek po letech k její fotce ve své knížce napsal: ‚Dítě vášně. Dítě Balady pro banditu.‘“

Po smrti Zuzany ztratil vůli žít

Zlomené srdce ale naštěstí Somrovi nevydrželo dlouho. Učarovala mu herečka Zuzana Šavrdová (†65), se kterou dlouhé roky žil na pražských Vinohradech. Nikdy se nevzali – prý k tomu nebyl důvod. Šavrdová ale onemocněla rakovinou a v roce 2011 zemřela. Somra její smrt zasáhla natolik, že dokonce ztratil vůli žít.

Svatba až na stará kolena

Slavnému herci tehdy hodně pomáhala Zuzanina sestra Jaroslava. Protože herec po čase prozradil, že se znovu oženil, mělo se za to, že si vzal za ženu právě ji. Jeho manželkou se však stala jiná dáma - Alena.

„Ano, oženil jsem se letos na jaře, víc vám ale nepovím,“ prozradil herec v roce 2012 poté, co si v Městském divadle přebral Křišťálový globus za celoživotní přínos českého filmu. Nešlo tehdy přehlédnout, že má na levé ruce snubní prsten, a herec tak musel s pravdou ven. Identitu své ženy však chtěl evidentně chránit.

VIDEO: Tajemství Ostře sledovaných vlaků: Razítka na zadek nedával jen Somr!

Video
Video se připravuje ...

Tajemství Ostře sledovaných vlaků: Razítka na zadek nedával jen Somr! Česká televize

Fotogalerie
50 fotografií